Nå settes hastigheten ned

Omtrent slik ser det ut på den nye E6-strekningen gjennom Eidsvoll om vinteren. Nå justeres hastigheten ned fra 110 til 100 km/t.

Omtrent slik ser det ut på den nye E6-strekningen gjennom Eidsvoll om vinteren. Nå justeres hastigheten ned fra 110 til 100 km/t. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra 1. november og fram til påske må du nøye deg med 100 km/t.

DEL

[Romerikes Blad]  I slutten av april i år ble hastigheten på E6 mellom Frogner i Akershus og Kolomoen i Hedmark hevet til 110 km/t.

Nå må vanene igjen endres for bilistene i den nordligste delen av strekningen. Fra Dal i Eidsvoll til noen kilometer før Kolomoen i Hedmark senkes hastigheten igjen til 100 km/t.

Årsaken er manglende veilys og smale veiskuldre. Etter råd fra politiet og veivesenet skal farten skiltes ned fra 1. november. Farten skiltes opp igjen etter påske hvert år. På strekningen er det kun ledelys, ikke vanlig veibelysning.

– Vi har anbefalt fartsgrenser på 110 på strekningene under forutsetning av at det skiltes ned om vinteren på grunn av vegens standard og kjøreforhold, sier Gry Horne Johansen på veg- og transportavdelingen i Vegdirektoratet.

Strekningen Ås – Mosseporten på E6 i Akershus og Østfold, på totalt 27 kilometer fikk også oppjustert hastigheten i våres.

Etter råd fra politiet og Vegvesenet skal farten også der skiltes ned fra 1. november på grunn av kjente kjøreforhold i vinterhalvåret.

I alt er det nå 10 strekninger i Norge på til sammen 140 km lengde som får 110 km/t om sommeren. (ANB)

Artikkeltags