Nytt skilt kommer nær deg

To stasjoner er med i pilotprosjektet og har akkurat skiftet navn til Circle K.

To stasjoner er med i pilotprosjektet og har akkurat skiftet navn til Circle K. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Statoil-navnet forsvinner fra over 330 stasjoner.

DEL

[Broom.no] I fjor høst ble det kjent at Statoil-stasjonene i Norge både skal bytte navn og få helt ny dekor.

Nye skilt

I praksis betyr det at over 300 stasjoner i Norges største bensinstasjon-kjede skal skru ned Statoil-skiltene og montere nye. Nå skal de hete Circle K.

Bakgrunnen for dette er at Statoil Fuel & Retail i 2012 ble solgt fra Statoil til Couche-Tard, en av verdens ledende aktører innen servicehandel. Og de skal rulle ut Circle K-varemerket i en rekke land, også i Norge.

Den store jobben starter i mai, men to stasjoner har «tjuvstartet» og fått ny drakt.

Teknisk test

– Som en del av forberedelsene tester vi materiell på to av våre stasjoner. Vi har altså ikke startet det store merkeskiftet, selv om den første Circle K-stasjonen er på plass i Norge og Europa. Den ligger på Fetsund i Akershus, sier Knut Hilmar Hansen, kommunikasjonssjef i Statoil Fuel & Retail Norge AS.

Han forteller at den tekniske testen gjennomføres for å avdekke utfordringer man kan støte på når merkeskiftet starter i mai. Desssuten er det for å prøve ut ulike løsninger, sjekke at de nye skiltene holder den kvaliteten de skal ha og sikre at man er godt forberedt.

Vil ta ett år

Dette er Norges første Cirkle K-stasjon.

Dette er Norges første Cirkle K-stasjon. Foto:

Norge og Sverige er for øvrig først ute med Circle K i Europa.

– I mai 2016 starter vi arbeidet med å omprofilere godt over 300 stasjoner og truckautomater i Norge, samt alle stasjoner i Sverige. Vi regner med at arbeidet kommer til å ta cirka ett år før alle Statoil er Circle K i Norge. Omprofileringen betyr at vi vil bytte ut alt med eksisterende Statoil-profil med vår nye Circle K-profil, forteller Hansen. (ANB)

Artikkeltags