Pulver til besvær for bileiere

 *** Local Caption *** Slik så bilene ut etter utslippet av eggeplommepulver.

*** Local Caption *** Slik så bilene ut etter utslippet av eggeplommepulver. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Fikk tilbud om gratis bilvask.

DEL

[Tønsbergs Blad]  Det var litt før klokka åtte onsdag morgen at Nortura Revetal i Vestfold oppdaget et uhell ved fabrikken, som gjorde at eggeplommepulver ble spredt utover i nærområdet med butikk, skole og barnehage i nabolaget.

Gikk tett

– Det var trolig et rør i produksjonen som gikk tett, og dermed tok pulveret veien via luftekanalen som har utgang fra taket – og pulveret ble spredd. Det dreier seg ikke om mer enn cirka 50 kilo pulver, og det er egentlig ikke så mye, men det kan kanskje se ut som mye ut når det kommer i pulverform, sier informasjonssjef Ellen Flø Skagen.

Eggeplommepulver er et tørket produkt som brukes i framstilling av blant annet andre matvarer, for eksempel majones. Det er allergifremkallende for de som ikke tåler egg, og derfor varslet Nortura både barnehage og skole.

– Vi vet jo at noen kan være plaget av allergi, og derfor tok vi kontakt, men vi har fått hyggelige tilbakemeldinger om at de ikke hadde noen barn med eggeallergi, sier Flø Skagen.

Spylt og ryddet

Nortura har vært ute i nabolaget og lagt igjen lapper på biler som er tilgriset, der de forklarer at bedriften betaler for bilvask dersom det er behov for det.

Da vi besøkte Revetal torsdag formiddag, var det mange biler som var dekket med gult pulver.

– Vi har nå spylt og blåst og ryddet opp etter oss så godt vi kan, og må bare beklage de ulemper dette har medført for nærområdet vårt på Revetal. Vi vil gå gjennom hendelsen for å sikre at dette ikke skjer flere ganger, forteller Flø Skagen. (ANB-NTB)

Artikkeltags