Se hva de har funnet på nå

Nå er det slutt på rampestrekene i baksetet. Ikke minst er hunden langt bedre beskyttet ved en eventuell kollisjon når den er fastspent på denne måten.

Nå er det slutt på rampestrekene i baksetet. Ikke minst er hunden langt bedre beskyttet ved en eventuell kollisjon når den er fastspent på denne måten. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Slik får hunden et bedre liv i bilen.

DEL

[broom.no]  Skoda har hatt en nesten eventyrlig utvikling siden de ble overtatt av Volkswagen-konsernet. Tsjekkerne har slått seg opp gjennom å tilby fornuftige biler til hyggelig pris, samtidig som de har vært flinke med å tilby gode interiørløsninger i bilene sine.

Det handler om alt fra smarte oppbevaringsrom og knagger, til paraplyholder med avløp i dørsiden – bare for å nevne noe. Poenget er å komme opp med små nyvinninger som har praktisk betydning for eierne.

Beskytter mot hundehår

Nå viser de at det ikke bare er sjåfør og menneskelige passasjerer de har fokus på. Skoda tenker tydeligvis også på det mange ynder å kalle menneskets beste venn, nemlig hunden.

Hunder og setetrekk er gjerne ikke noen god kombinasjon. I mange tilfeller skal det ikke lange turer til før hele interiøret er dekket med hundehår. Det har Skoda en løsning på, i form av skreddersydde trekk som beskytter både baksetet og gulvmattene. Her kan Passopp eller Fido boltre seg ganske så fritt, uten at du må ut med støvsugeren etter hver tur.

Trygt rom

Men de gir seg ikke der. En annen smart løsning er et eget sikkerhetsbelte for hunden.

Det festes til sikkerhetsbeltet i baksetet, og forhindrer hunden fra å bevege seg altfor mye rundt i bakstet. Og ikke minst: Det beskytter ved en eventuell kollisjon, slik at hunden ikke blir slynget framover eller til siden.

Vil du heller ha den firbeinte vennen i bagasjerommet? Da har Skoda en løsning til flere av sine stasjonsvogner, i form av et beskyttelsessett som monteres bak bakseteryggen. Dermed får hunden et trygt rom her, og risikerer ikke å få annen bagasje over seg ved for eksempel en hard nedbremsning.

Problemet med hundehår i setetrekk og på gulvtepper bør bli adskillig mindre med dette på plass.

Artikkeltags