Slik bør du parkere!

Bulkeskader på parkeringsplasser er det mye av i disse dager. Men du kan enkelt redusere risikoen for dette.

Bulkeskader på parkeringsplasser er det mye av i disse dager. Men du kan enkelt redusere risikoen for dette. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Da kan du unngå en kjedelig ekstraregning.

DEL

[broom.no]  Julestria er over oss for fullt. De neste dagene skal mange av oss gjennomføre en skikkelig sluttspurt, for å komme i mål til selveste julaften.

Det betyr for mange også en god dose stress, som igjen kan bety lite hyggelige konsekvenser.

Tall fra Finans Norge viser at antallet bulker og småulykker med bil øker kraftig i dagene fram mot jul. 

Verst på lille julaften

Her handler det blant annet om julestressede sjåfører som skader bilen under rygging, og kjører på andre parkerte biler.

I fjor var det 1.667 slike skader de fire siste dagene før jul. Jo nærmere julaften kommer, dess flere bulkeskader er det.

Den verste dagen i fjor var lille julaften, med 523 ryggeuhell og påkjørsler av parkerte biler.

Vrenger bilen inn

– Vårt klare råd er å rygge inn når du parkerer bilen. Da har du best oversikt, både når du parkerer og når du skal kjøre ut igjen, sier Inger Elisabeth Sagedal, kommunikasjonssjef i NAF.

–  Mange så og si vrenger inn med fronten først når de finner en ledig plass. Da er det fort gjort å sneie borti hjørnet på andre parkerte biler. I tillegg er det fort gjort å rygge borti andre stressede bilister når man skal ut igjen fra plassen, sier Sagedal.

Blir fort kostbart

Det er heldigvis som regel bare materielle skader i disse uhellene på kjøpesentrene og i parkeringshusene i førjuls-tiden. Men det er ingen som ønsker seg en kostbar skade i julegave.

Og dyrt blir det fort. Skader du for eksempel både støtfanger og skjerm slik at dette må rettes og lakkes, går tusenlappene virkelig unna. For mange blir dette så kostbart at man må bruke forsikringen. Det betyr både egenandel og dyrere forsikring i flere år framover. 

Artikkeltags