Slik skal de lure p-vaktene

Denne personen har endt opp med fire bøter. Tromsø Parkering forteller at det er flere som gjenbruker bøter. Finner parkeringsvaktene det ut, ender du opp med enda en bot på ruta.

Denne personen har endt opp med fire bøter. Tromsø Parkering forteller at det er flere som gjenbruker bøter. Finner parkeringsvaktene det ut, ender du opp med enda en bot på ruta. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Vil ikke anbefale folk å forsøke dette.

DEL

[Nordlys]  Parkeringsselskapene har sett det en rekke ganger: Folk tar vare på gamle parkeringsbøter, og legger dem i ruta når de ikke er sikre på at de parkerer lovlig. Håpet er at parkeringsvaktene skal konkludere med at sjåføren allerede har fått bot og gå videre.

Har god oversikt

- Dette har holdt på en god stund, med jeg tror ikke det er det smarteste man kan gjøre, sier Tore Bentzen, fagsjef i Tromsø Parkering.

Ifølge Bentzen har nemlig vaktene god oversikt over hvor de andre på jobb har kontrollert og hva som har skjedd i løpet av arbeidstiden.

- Vi møtes to eller tre ganger om dagen, og da går vi gjennom hvilke områder vi har vært i, og hva som er blitt gjort der. Jeg skal ikke si at vi tar alle som forsøker dette trikset, men som oftest vil det nok ikke fungere.

Flere bøter

Han forteller at om noen har en gammel parkeringsbot i vinduet, og det blir oppdaget, blir det to bøter liggende igjen etter at parkeringsvaktene er ferdige. Det finnes også tilfeller der folk prøver å være forut parkeringsvaktene og at det alt ligger to eller tre bøter i vinduet når vaktene kommer. Slik at vaktene tenker at personen har forsøkt seg, men blitt tatt.

- Vi har et eksempel på en som til slutt hadde fire bøter liggende i frontruten.

Tore Bentzen, fagsjef i Tromsø Parkering, tror ikke bilistene klarer å lure parkeringsvaktene. (Foto: Astrid Øvre Helland, Nordlys)

- Skjer hele tiden

Tromsø Parkering skriver årlig ut rundt 15.000 parkeringsbøter.  En parkeringsvakt forteller at hun ofte møter på folk som forsøker å sno seg unna ved å legge en brukt parkeringsbot i vinduet.

- Det skjer hele tiden, sier parkeringsvakten, som ikke ønsker å å stå fram med navn.

I tillegg til at folk gjenbruker gamle parkeringsbøter, finnes det tilfeller der folk får bøter, flytter bilen, for så komme tilbake og stille seg på samme plass - med boten på frontruten.

- Det aller smarteste er bare å betale avgiften. Det koster mye mer å få bot enn å betale den 20-kroningen i avgift, sier Bentzen. (ANB)

Artikkeltags