Stoppet veteranbil i 210 km/t

UP mente mannen hadde kjørt så fort som 210 km/t og fikk medhold i retten.

UP mente mannen hadde kjørt så fort som 210 km/t og fikk medhold i retten. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Bilen var strippet og lignet en slags racerbil.

DEL

[Telemarksavisa]  UP-betjentene hørte at en bil kom i høy fart. Da den gamle Opelen suste forbi, stoppet måleapparatet på 210 km/t.

Det var en augustkveld i år at en 32 år gammel mann råkjørte på Herreveien i Bamble i Telemark i en Opel fra 70-tallet. Han slakket ned og stanset da han forsto at UP hadde målt ham. Men han mente at farta ikke var så høy som UP sa, og dermed endte saken i Nedre Telemark tingrett.

32-åringen sa i retten at han kjørte i 130–140 km/t i 80-sonen. Den ene UP-betjenten redegjorde for målinga med videosystemet, og det kom fram at en av de to betjentene er instruktør på dette måleutstyret. I tillegg hadde de vært tilbake på Herreveien og foretatt en ny test av utstyret.

Tingrettsdommer Berit Nerva og meddommerne Per Berg Apelseth og Anita Anjali Suri Kåss betviler ikke målinga til UP. Retten mener det er bevist at 32-åringen var oppe i 210 km/t, og at han en liten stund holdt ei gjennomsnittsfart på 192 km/t.

Den tidligere ustraffede 32-åringen er dømt til 75 dager i fengsel. Videre er han fradømt lappen i tre og et halvt år, og han må betale 7.000 kroner i saksomkostninger. Den gamle Opelen, som ifølge dommen var strippet og liknet en slags racerbil, må dermed stå en god stund. (ANB)

Artikkeltags