Tar opp kampen mot Tesla

Audi planlegger en ny, elektrisk SUV  som vil bli en direkte konkurrent til Tesla Model X.

Audi planlegger en ny, elektrisk SUV som vil bli en direkte konkurrent til Tesla Model X. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Dette kan bli en norsk SUV-favoritt.

DEL

[broom.no]  Audi har ikke kastet seg helhjertet inn i elbil-kampen ennå. Men det betyr ikke at de ikke har planer om å gjøre det. Slett ikke.

Nå er det ikke så lenge til de kommer med sin elbildebut – og det blir ikke småtterier. Her er det planlagt en stor og sportslig SUV. 

Dermed vil de, enten det er planen eller ikke, gå rett i strupen på Tesla Model X, som kommer på markedet om bare noen måneder.

Det er flere ting som gjør at nykommeren med ringer i grillen kan bli en spennende modell for norske kjøpere.

Lang rekkevidde

For det første har vi dette med pris. Elbilene er fortsatt den soleklare avgiftsvinneren i Norge. I tillegg er det altså en høyreist bil med ekstra bakkeklaring og firehjulsdrift. Premiumbiler er dessuten bare mer og mer populære. I tillegg skal Audis elektriske SUV levere rundt 50 mils rekkevidde. Men mens Teslas Model X altså straks er klar for markedet i USA, og kommer til Norge rundt årsskiftet, vil det drøye  lenger før Audis motstykke er klart. 2018 har vært antydet som lanseringsår.

Samarbeid

Når Audi nå skal satse på strøm, har de ikke tenkt å gjøre det alene. Med på laget er de koreanske elektrogigantene LG og Samsung. Det er deres europeiske fabrikker som skal levere batteriene i den kommende SUVen.

– Vi vil integrere deres innovative teknikk på dette området i vår bil, og på den måten skape en totalpakke som byr på både sportslighet og rekkevidde, sier Ulrich Hackenberg, som leder Audis utviklingsarbeid.

I tillegg til god rekkevidde, er det også lagt opp til at batteriene skal kunne lades raskt og effektivt. I løpert av 20 minutter skal batteripakken kunne lades til 80 prosent av kapasiteten.

Konseptbil i Frankfurt?

Vi har tidligere sett skisser av bilen, men det endelig designet er foreløpig ukjent. Men det er lov å håpe på et utseende som kanskje har litt mer særpreg enn resten av modellutvalget.

Der er faktisk ikke helt usannsynlig at vi får se en konseptbil under bilmessen i Frankfurt neste måned, som kan gi oss en langt mer konkret pekepinn på hva vi har i vente.

Artikkeltags