Tinder for unge bilkjøpere

En ny app skal finne biler som passer ditt budsjett og dine behov.

En ny app skal finne biler som passer ditt budsjett og dine behov. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Fungerer på samme måte som den populære sjekkeappen.

DEL

Bilvelgeren er et enkelt verktøy som finner biler som passer ditt budsjett og dine behov.

– Bilkjøp mellom privatpersoner kan oppleves utrygt og vanskelig. Spesielt for dem som er unge og uerfarne. Det er en jungel av biler tilgjengelig på nettet, og kjøpere som ikke er spesielt bilinteressert, synes ofte det er vanskelig å vite hvilke kriterier man skal filtrere søket utfra, sier konsernsjef for personmarkedet i DNB, Trond Bentestuen.

Tinder

Bilvelgeren fungerer på samme måte som den populære sjekkeappen Tinder. Der dukker det opp et stort utvalg av tilgjengelig single mennesker i ditt nærområde.

I Bilvelgeren dukker det opp forslag på biler som ligger ute for salg og som passer ditt budsjett og dine ønsker. Hvis du ønsker å filtrere søket, kan du velge å filtrere på for eksempel størrelse, drivstoff, antall personer i bilen og automat/manuelt gir.

Bilene dukker opp i tilfeldig rekkefølge, og på den måten finner bilkjøper enkelt de mest aktuelle bilene som er til salgs. Målet er at kjøper ikke bare skal finne bilene de har vurdert i utgangspunktet, men også for å få tips om passende biler de kanskje ikke hadde tenkt på.

Rett bil til rett tid

Appen tar utgangspunkt i hvor mye brukeren har råd til å bruke i måneden, og belyser dessuten kostnadene ved å eie en bil. Forbrukerøkonom Silje Sandmæl opplever at mange unge mennesker kjøper en dyrere bil enn de har råd til. 

– Mange glemmer utgiftene som følger i kjølvannet av bilkjøpet, som forsikring, årsavgift, drivstoff, vedlikehold, service, reparasjoner og bompenger, sier Sandmæl.

– Den vanligste årsaken til økonomiske problemer blant de mannlige deltakerne i Luksusfellen, er dessverre bil. Hadde de regnet på hvor mye bilen ville ha kostet i måneden, ville de nok ha valgt en annen bil, påpeker hun. 

– Vi ønsker at unge mennesker skal få øynene opp for hva det koster å eie en bil i måneden, og i tillegg gjøre fornuftige bilkjøp utfra sin egen økonomi. (ANB)

Artikkeltags