– Utrolig at voksne kan gjøre noe slikt

Det var her i dette gangfeltet at jenta mistet tingene sine.

Det var her i dette gangfeltet at jenta mistet tingene sine. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Jenta gråt, mens bilene kjørte over tingene hennes.

DEL

[Avisa Nordland]  Linn Maria Svines (34) er rystet over hendelsen hun var vitne til i går morges klokken åtte utenfor Aspåsen skole i Bodø.

- Da var det ei jente som løp over gangfeltet for å komme over før det ble rødt. Hun var dessverre så uheldig at innholdet i sekken ramlet ut. Da hun kom over på skolesiden oppdaget hun det – men da var det rødt lys. Der ble hun stående og se på at bilistene bare valset over innholdet fra sekken som nå lå i veibanen. Da brast jenta ut i gråt. Jeg er mildt sagt rystet over voksne folks adferd, sier Svines som selv har en datter som går på Aspåsen skole.

34-åringen  løp til for å trøste den lille jenta som var oppløst i tårer. Deretter gikk hun ut i veibanen og stoppet bilene. Så samlet hun opp tingene til jenta.

Tirsdag kveld delte hun denne opplevelsen på sin Facebook-side.

Her er teksten hun la ut på Facebook:

- Tidlig i morges sto jeg og ventet på bussen ved Aspåsen skole. En jente løp over gangfeltet for å rekke det før det ble rødt. Sekken til jenta åpnet seg og alt innholdet falt ut midt på veien,- så ble lysene grønne for bilistene. Jeg løp bort for å hjelpe jenta som var oppløst i tårer. Bilene kjørte bare forbi henne,over bøkene og ødela pennalet hennes..jeg måtte stille meg i veien for å stoppe bilistene slik at vi fikk samlet alle tingene hennes. En av bilistene presterte til og med å fløyte på oss!! Jeg er rystet over folks adferd..Dette er en skolevei for mange barn! Denne lille jenta visste ikke hva hun skulle gjøre og kunne ikke hamle opp med bilister som ikke hadde tid til å vente. Jenta fikk en god klem,gikk inn på skolen og jeg håper inderlig at hun fikk en fin dag videre etter denne starten. Så..min oppfordring er: Se våre små i trafikken..du har ikke så dårlig tid at du ikke kan stoppe opp i noen minutter.

Frustrert og sint

- Jeg ble både så frustrert og sint at jeg følte at  det var riktig å dele denne opplevelsen med andre. For dette er en forferdelig  adferd. Tenk på den lille jenta!

Hun mener slik oppførsel som bilisten utviste her var direkte lavmål.

- Det går ikke an å ha det så travelt at folk gjør noe slikt, sier hun.

Politiet: - Ring oss

Operasjonsleder Jon-Inge Moen ved Salten politidistrikt liker dårlig oppførselen til bilistene i denne episoden. Spesielt når det dreier seg om små barn.

- Jeg oppfordrer publikum til å ta kontakt med oss når de opplever slike eller lignende situasjoner, sier Moen. (ANB)

Linn Maria Svines (34) er rystet (Foto: Lars Robertsen).

Artikkeltags