Verdens raskeste sportsbil

Bugatti flytter grenser. Her er bilen som både er sterkest, raskest og mest eksklusiv.

Bugatti flytter grenser. Her er bilen som både er sterkest, raskest og mest eksklusiv. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Bugatti Chiron har vanvittige 1.500 hestekrefter.

DEL

[Broom.no] Bugatti Chiron vil bli Geneve-utstillingens kanskje største stjerne. Her er de spektakulære tallene: 1500 hk. 1600 Nm. 23 millioner kroner. Bugatti er fortsatt øverst på superbiltronen, og nå har de hevet standarden for hva som er mulig enda et hakk.

Monumentalt

Konsernet lover at Chiron er den sterkeste, raskeste, mest luksuriøse og mest eksklusive sportsbilen i verden.

Under panseret finner vi 8-liters W16-motoren kjent fra forgjengeren Veyron. Med fire turboer som nå yter voldsomme 1.500 hestekrefter og monumentale 1.600 Newtonmeter i dreiemoment. Sånt blir det ytelser av.

Alle husker Bugatti Veyron som skapte sjokkbølger med sine 1001 hk da den gikk i produksjon høsten 2005. Nå har man altså lagt på 500 hester i forhold til hva den første Veyron hadde for 11 år siden.

Elektronisk begrenset

Interiøret er luksuriøst så det holder.

Interiøret er luksuriøst så det holder. Foto:

Sammenlignet med Veyron kan man bli litt skuffet over toppfarten. Speedometeret går til 500 km/t, og man regner med at bilen er god for litt i overkant av 460 km/t. Men på grunn av hensyn til dekkene, blir Chiron elektronisk begrenset til en toppfart på 420 km/t.

Bugatti vil ikke si noe om akselerasjonen fra 0 til 100 km/t, annet enn at «den vil være mindre enn 2,5 sekunder». Men fra 0 til 300 km/t vil det ta 13,6 sekunder ombord i en Chiron (noe som for øvrig tok 11,9 sekunder i Koenigsegg One:1).

500 biler

En rund linje går opp fra bak forhjulene, til bak døren, før den fortsetter i en bue ned A-stolpen.

En rund linje går opp fra bak forhjulene, til bak døren, før den fortsetter i en bue ned A-stolpen. Foto:

De første eksemplarene vil bli levert til kunder i august 2016, og kun 500 biler vil bli bygget. Prislappen er 2,4 millioner Euro, noe som gjør Chiron til en av de ultimate statusbilene sammen med rivaler fra Pagani, Koenigsegg og Lamborghini i samme prisområde.

En annen ting er imidlertid hvor lenge Bugatti kan skryte på seg tittelen «Verdens sterkeste». For det florerer med rykter om andre superbiler med alt fra 1.500 hk til 2.000 hk når Geneve-messen offisielt åpner. (ANB)

Artikkeltags