Har problemer med airbagene

Norges-favoritten Volvo XC90 har problemer med airbagene.

Norges-favoritten Volvo XC90 har problemer med airbagene. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Volvo tilbakekaller alle nye Volvo XC90 i Norge.

DEL

[broom.no]  Etter lang tids venting og en storstilt lansering fikk endelig de første kundene sin helt nye og etterlengtede Volvo XC90 i midten av mai i år.

Dette er en bil som både kunder og ikke minst Volvo selv har hatt store forventinger til. Med en utviklingskostnad på mer enn 70 milliarder kroner er denne bilen det største industrielle prosjektet i Sverige noensinne.

Nå har de interne kollisjonstestene avslørt at det kan være en feil på en av airbagene i bilen.

Det er snakk om at gardinairbagen i forbindelse med tredje seterad på modellene med sju seter, muligens ikke løser ut som den skal og dermed ikke beskytter passasjerene godt nok ved en eventuell kollisjon.

Grunnen er, etter det vi erfarer, et deksel som er montert rundt denne airbagen.

– Vi har levert i underkant 600 av den nye helt Volvo XC90 til norske kunder så langt. Alle disse bileierne vil bli kontaktet av oss for å sjekke ut denne mulige feilen, for sikkerhets skyld. Det sier PR- og informasjonsdirektør Rune Gutteberg Hansen i Volvo car Norway til Broom.no.

– Det er ikke rapportert om noen uhell vedrørende dette, det er altså en ren rutineoppfølging av Volvo Cars strenge krav til sikkerhet, forteller Gutteberg Hansen videre.

I Norge er det altså snakk om rundt 600 biler, i Sverige rundt 1.000 biler, mens det globalt er snakk om at Volvo må tilbakekalle 10.000 biler. (ANB)

Artikkeltags