Rekordsalg av elbiler

Nissan LEAF er den desidert mest solgte elbilen hittil i år og kommerhelt oppe på 16. plass av alle solgte personbiler i 2012.

Nissan LEAF er den desidert mest solgte elbilen hittil i år og kommerhelt oppe på 16. plass av alle solgte personbiler i 2012. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

I løpet av første halvår i år er det solgt nesten like mange elbiler som i hele fjor. Salgsvinneren er Nissan LEAF.

DEL

Første halvår i år er det solgt totalt 1.808 elbiler i Norge. Av dem var hele 1.074 Nissan LEAF som gir en markedsandel på 59 prosent hittil i år.

De siste salgstallene gjør Nissan LEAF til den mestselgende elbilen i Norge totalt sett.

På andreplass av elbilene er det Mitsubishi i-MiEV som ender på en markedsandel på 19 prosent av elbilsalget hittil i år.

Nissan LEAF kommer på 16. plass av alle solgte personbiler i 2012.

– Vi tror det vil bli solgt rundt 3.000 elbiler i år. Markedet for elbiler er voksende. Ola Nordmann har oppdaget at elbil er et alternativ. Mye takket være standhaftige politikere på Stortinget som har garantert for at elbilfordelene skal fortsette til minst 2018, sier leder i Norsk Elbilforening, Snorre Sletvold.

Gjennomsnittlig CO2-utslipp fra en ny personbil er hittil i år 131 gram CO2 per km. Uten elbilene på salgsstatistikken ville CO2-utslippet vært 3 gram høyere.

Klimameldingen har satt et mål om at dette skal ned til 85 g/km innen 2020.

– CO2-effekten av elbilene begynner å vise igjen på statistikken. Samtidig reduserer elbiler utslippene av helseskadelige avgasser og motorstøy, sier Snorre Sletvold.

De gode salgstallene gir økt behov for flere offentlig tilgjengelige ladeplasser. Beregninger viser at det er behov for om lag en halv offentlig ladeplass per elbil.

I dag kjører rundt 7.200 elbiler på norske veier, og de har tilgang på 3.250 offentlige ladeplasser.

– Utbyggingen av offentlig tilgjengelige ladeplasser må holde tritt med økende antall elbiler, sier Sletvold. (ANB)

Artikkeltags