Pågrepet for GPS-tyverier

Åtte personer er pågrepet for GPS-tyverier fra Volkswagen- og Skoda-biler.

Åtte personer er pågrepet for GPS-tyverier fra Volkswagen- og Skoda-biler. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kan stå bak flere hundre innbrudd i biler.

DEL

[Romerikes Blad]  Politiet har pågrepet åtte personer, som er siktet for å ha stjålet dyre navigasjonsanlegg fra Volkswagen- og Skoda-biler.

Det har vært en rekke GPS-tyverier i Oslo og på Romerike den senere tid. Siden 14. november er det anmeldt 55 slike forhold ved Oslo politidistrikt. Tyvene som fikk tilnavnet «VW-ligaen» har de siste månedene utført over 250 innbrudd mot biler på Romerike og i Hedmark.

– Vi mener de åtte som nå er pågrepet har utført GPS-tyverier i fellesskap, og at de kan stå bak mange av de anmeldte forholdene i Oslo den siste tiden, sier politioverbetjent Stig Vasbø ved Etterretnings- og vinningsavsnittet ved Majorstua politistasjon.

Til RB forteller han at det er for tidlig å si om de samme åtte står bak tyveriene på Romerike, men det kan ikke utelukkes.

– Vi er i tett samarbeid med politiet på Romerike. Det har vi vært helt siden tyveriene startet i Oslo i midten av november, sier Vasbø.

Seksjonsleder Harald Engøy ved Felles kriminalenhet i Romerike politidistrikt sier til RB at de nå vil undersøke om tyvene som er tatt i Oslo også står bak bilinnbruddsraidet på Romerike.

De åtte rumenerne ble pågrepet i en hytte på Bogstad camping tirsdag morgen. Ved pågripelsen fant politiet mange GPS-systemer til VW og Skoda. Ifølge Vasbø har de blant annet funnet 27 integrerte GPS-er til en verdi av over 30.000 kroner per stykk.

Politiet fant også store mengder kosmetikk som man mistenker kan være stjålet fra butikker på Østlandet.

– Vi mistenker at personene i grupperingen har hatt forskjellige roller. Noen har spesialisert seg på å stjele GPS-er om natta, mens andre har stjålet dyr kosmetikk fra butikker på hele Østlandet, sier Vasbø.

De åtte pågrepne, som er rumenske statsborgere, vil bli framstilt for varetektsfengsling på torsdag. (ANB)

Artikkeltags