Tilbakekaller SUV

Ford Escape er søstermodellen til kommende, andre generasjon Kuga. Nå rydder Ford unna barnesykdommene i USA.

Ford Escape er søstermodellen til kommende, andre generasjon Kuga. Nå rydder Ford unna barnesykdommene i USA. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Fords SUV-nyhet har fått en litt for het start, og tilbakekalles etter motorbrann.

DEL

[Broom.no] Det er ikke så rent sjelden at bilprodusenter må tilbakekalle en modell for å utføre modifiseringer/bytte deler det er noe galt med.

Men det hører med til sjeldenhetene at eierne får beskjed om å parkere bilen umiddelbart – og kontakte forhandleren sin for å få lånebil mens feilen blir utbedret.

Slange kan sprekke

Ford tar altså ingen sjanser etter at det ble oppdaget en svakhet ved en bensinslange i SUV-en Escape, den amerikanske søstermodellen til europeiske Kuga.

I verste fall kan denne slangen sprekke – og forårsake brann i motoren.

Flere branner

Det første tilfellet skal ha skjedd ved Ford-fabrikken i Louisville. Fords egne undersøkelser etter dette skal ha konkludert med at det ikke var noe galt med bilen. Men så rapporterte en Escape-eier i Canada at bilen hans hadde begynt å brenne i motoren. Mens Ford så nærmere på denne saken, opplevde man så igjen at en bil begynte å brenne ved fabrikken.

Fått skryt

Dermed ble det slått full alarm.

De berørte bilene har alle 1,6-liters motor. Fords forhandlere har også fått beskjed om å ikke selge noen av disse modellene før feilen er utbedret.

Til sammen skal det dreie seg om 11.500 biler. Ford har for øvrig fått skryt for måten de har håndtert tilbakekallingen på. Her har det gått både fort og effektivt.

Slutten av året

Nye Escape gikk i produksjon i USA i april i år. Bilen er utviklet sammen med den europeiske søstermodellen Kuga – og en helt ny Kuga kommer til Norge mot slutten av året.

I og med at Escape gikk i produksjon før Kuga, får Ford anledning til å rydde unna de første problemene med bilen før samlebåndene starter opp i Europa.

Artikkeltags