Tviholder på rekorden

Petter Solberg.

Petter Solberg. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Petter Solberg trodde han hadde mistet en klassisk rekord. Men den gang ei. Se video i 130 km/t!

DEL

Fartsprøven ved navn Ouninpohja er en klassiker i Rally Finland – og svært beryktet for sin høye fart. I 2004 suste Petter Solberg gjennom de drøye 33 kilometerne med en snittfart på ufattelige 130 km/t – og satte en rekord som siden har synes uslåelig.

Under årets utgave av Rally Finland suste imidlertid Mikko Hirvonen gjennom Ouninpohja-prøven – og ble klokket i mål på 15 minutter og 17,3 sekunder. Tiden var 1,2 sekunder bedre enn Solbergs bestenotering.

Se video av Solbergs ville ferd nederst i saken!

Etterpå konstaterte spydebergingen at han var slått.

– Det var på tide at rekorden min ble slått, men den nye rekorden er jo bare et sekund bedre enn min tid. Det er jo ikke så mye raskere, skrev østfoldingen i sin nye blogg på nettstedet crash.net.

Best snitt

Nå har imidlertid pipen fått en annen lyd. Nærmere undersøkelser viser nemlig at Solberg fortsatt har rekorden i Finland.

– Det har vært mye fram og tilbake rundt hvorvidt Ouninpohja-rekorden min fra 2004 fortsatt står. Det gjør den faktisk, melder spydebergingen på sin hjemmeside.

Årsaken til korrigeringen henger ifølge Solberg sammen med at årets utgave av Ouninpohja-prøven var 230 meter kortere enn den som ble kjørt i 2004. Dermed er heller ikke tidene direkte sammenliknbare – hvilket betyr at man må se på gjennomsnittfarten for å fastslå hvem som har rekorden.

Hirvonens snitt: 129,52 km/t. Solbergs snitt: 130,28 km/t.

– Masse respekt til Mikko. La oss konkurrere neste år igjen! Skriver Solberg – som åpenbart er glad for å fortsatt kunne kalle seg rekordholder.

Krevende etappe

At nettopp Ouninpohja betyr mye for verdensmesteren fra 2003, er det nemlig liten tvil om. Da rally-VMs offisielle nettsted tidligere i år ba Solberg plukke ut sin favorittetappe i VM-sirkuset, ble det nettopp det finske fartsmonsteret:

– Det er der jeg har verdensrekorden, og det er uten tvil den beste prøven i hele WRC, sa han til wrc.com – og tilføyde:

– Hvis jeg måtte velge én, som jeg skulle kjøre igjen og igjen, ble det akkurat den.

Han la samtidig ikke skjul på at Ouninpohja er krevende.

– Den er definitivt vanskelig, men følelsen man sitter med etter å ha krysset målstreken, kan ikke sammenliknes med noe annet, sa Solberg.

Storbritannia neste

Neste uke gir han seg for øvrig i kast med årets tiende VM-runde – Rally Storbritannia. Solberg, som måtte bryte i Finland sist, er i øyeblikket nummer tre i VM-sammendraget.

Luka fram til Mikko Hirvonen og Sebastien Loeb på plassene foran, synes imidlertid vanskelig å tette. Dermed kan Solberg måtte konsentrere seg om å holde Mads Østberg bak seg i kampen om fjerdeplassen.

Fire VM-runder gjenstår i 2012. (ANB)

Artikkeltags