Sachweh årets bilsportutøver

Artikkelen er over 14 år gammel

Norges Bilsportforbund har kåret Harald Sachweh til «årets bilsportutøver» etter at 41-åringen tok nok et sølv i EM i rallycross divisjon 2.

DEL

Sachweh står dermed med to sølvmedaljer fra de to siste europamesterskapene i divisjon 2, og ble altså hedret med den gjeveste statuetten under den årlige prisutdelingen til bilsportforbundet fredag kveld.

Rallycrossføreren har en lang og innholdsrik karriere bak seg. Han startet med gokart som 16-åring, og allerede i 1987 var han norgesmester i bakkeløp med en Ford Fiesta. Tre ganger har han tatt NM-gull i denne disiplinen, og i tillegg har han en NM-tittel i rallycross.

De siste sesongene har han kjørt rallycross på internasjonalt nivå. I år vant han to av de ti EM-rundene, og tok dessuten en andreplass og to tredjeplasser.

Neste år avanserer Harald Sachweh til rallycrossens formel 1-klasse, divisjon 1.

– Rallycrossen var i mange år selveste paradegrenen i norsk bilsport, og etter å ha ligget litt nede noen år, er vi nå på full fart inn i toppen i Europa igjen. Harald Sachweh har de siste sesongene vært en av våre beste med sine to sølvmedaljer, og nå tyder alt på at vi kan komme til å oppleve enda flere gode norske resultater neste år, sier bilsportforbundets president Finn R. Jacobsen.

Petter Solberg har blitt kåret til årets utøver de tre foregående årene.

Artikkeltags