150 mister jobben

Elektronikkbedriften Hapro har fått redusert ordretilgang, og må gjennomføre store reduksjoner i bemanningen.

Elektronikkbedriften Hapro har fått redusert ordretilgang, og må gjennomføre store reduksjoner i bemanningen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

150 ansatte i elektronikkbedriften Hapro på Hadeland mister jobben.

DEL

[Avisa Hadeland] Informasjon avisa sitter inne med tilsier at 150 ansatte vil bli oppsagt, mens 90 vil bli permittert. Årsaken er etter det vi erfarer store ordrebortfall, med påfølgende inntektstap på flere hundre millioner kroner.

Etter det Avisa Hadeland erfarer skal Tandberg være en av Hapros kunder som nå er borte.Det har vært en av Hapros virkelig store kunder.

– Dette høres dramatisk ut, er ordfører i Gran kommune, Knut Lehres. Han representerer den største eieren av Hapro, i tilleg til å væreordfører i kommunen som huser Hadelands aller største bedrift. Han er kjent med at Hapro opererer i en utsatt bransje, og at de har hatt relativt få men store kunder.

– Hapro har etter hvert kommet inn i oljebransjen med noe av sin produksjon, og vi må bare håpe at de kan utvikle dette i en slik grad at det kan erstatte noe av det tapte i elektronikkbransjen, sier Lehre.

Ordfører i Lunner kommune, Harald Tyrdal, deler Lehres bekymring:

– Nå er det viktig at bedriften i samarbeid med Nav bidrar til at det som kan gjøres for de som blir oppsagt eller permittert faktisk blir gjort, sier han.

– Det er viktig at de som rammes blir godt ivaretatt. Det er heldigvis et godt arbeidsmarked akkurat nå, men dersom dette gjelder så mange som det her antydes så er det mye for det lokale arbeidsmarkedet. Heldigvis er vi i nærheten av et større arbeidsmarked i regionene rundt oss, sier Tyrdal. (ANB)

Artikkeltags