Bred nedgang

Børsen åpnet i et rolig tempo onsdag.

Børsen åpnet i et rolig tempo onsdag. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Hovedindeksen på Oslo Børs fikk en ny nedtur onsdag da hele 52 selskaper på hovedlisten viste nedgang. De åtte mest omsatte selskapene sluttet alle i minus.

DEL

Bare seks selskaper kunne vise til oppgang, og ingen av de noterte slapp uendret gjennom børsdagen.

Med en nedgang på 1,57 prosent endte hovedindeksen på 381,25 poeng, noe som betyr en nedgang siden nyttår på 0,96 prosent. Bare en kort periode i begynnelsen av juni var indeksen enda lavere, mens den så sent som i slutten av mars beveget seg rundt 435 poeng.

De få større selskapene som viste fremgang var Cermaq med 1,47 prosent, Norsk Hydro med 1,11 prosent, Storebrand med 0,78 prosent og Rec med 0,77 prosent.

I den andre enden registrerte SeaDrill en nedtur på 3,67 prosent etter dagens nest største omsetning og Statoil en nedgang på 1,52 prosent med som vanlig størst omsetning.

Prisen på nordsjøolje ligger igjen godt under 100 dollar og norske kroner veksles til euro på kurs 7,53 kroner. Normalt følger kronekursen og oljeprisen samme mønster, men denne våren har forholdet mellom høy oljepris og sterk krone ikke vært like uttalt som tidligere.

En euro for rundt 7,50 kroner kan glede ferierende nordmenn, men norsk eksportindustri har fortsatt grunn til å bekymre seg for den sterke krona. (ANB-NTB)

En)

Artikkeltags