Flere folk – og tomme seter

 Jeg er svært godt tilfreds med trafikktallene i juli,  sier direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

Jeg er svært godt tilfreds med trafikktallene i juli, sier direktør Bjørn Kjos i Norwegian. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Norwegian hadde både flere passasjerer og flere tomme seter i juli.

DEL

1,8 millioner passasjerer fløy med Norwegian forrige måned. Det er 14 prosent flere enn samme måned i fjor, men selskapet hadde altså samtidig flere tomme seter enn for ett år siden.

Kapasiteten økte nemlig mer enn etterspørselen, noe som førte til at den såkalte fyllingsgraden, som angir hvor fulle flyene er, falt med 2 prosentpoeng til 87 prosent. 1.820.158 passasjerer er likevel ny månedsrekord og mer enn nok til å kalle fram smilet hos direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

– Jeg er svært godt tilfreds med trafikktallene i juli. Utviklingen er god i samtlige av de nordiske landene vi har etablert oss i. At vi setter ny passasjerrekord er et bevis på at kombinasjonen av splitter nye, mer miljøvennlige fly og et godt rutetilbud blir satt pris på av de reisende, sier Kjos.

Bare én av tusen avganger ble kansellert hos det norske flyselskapet, men punktligheten var det verre med. Kjos legger mye av skylden for at mer enn hvert femte fly var forsinket hos Avinor.

– Deres mangelfulle evne til å ha nok flygeledere på jobb i juli påvirker dessverre vår ellers svært gode punktlighetsstatistikk. (ANB–NTB)

Artikkeltags