– Forsinkelser og kansellerte fly

En eventuell streik vil få store konsekvenser for en rekke flyplasser. Hele luftfarten vil i praksis bli rammet. Bildet er fra Gardermoen.

En eventuell streik vil få store konsekvenser for en rekke flyplasser. Hele luftfarten vil i praksis bli rammet. Bildet er fra Gardermoen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

På grunn av streikende vektere må passasjerer som skal ut og reise være ekstra tidlig på flyplassen. Noen fly vil bli kansellert, melder Avinor.

DEL

Norsk Arbeidsmandsforbund tar ut 1.797 vektere i streik fredag klokka 20. Mange av vekterne tas ut av sikkerhetskontrollene på landets flyplasser.

Passasjerer som skal ut og reise framover, må derfor belage seg på lange køer ved sikkerhetskontrollen.

– Folk må være ute i god tid, minst en time før det som er normalt, og de må være forberedt på noe lenger kø ved sikkerhetskontrollen. Men det vil ikke bli snakk om kansellering av fly hos oss, forsikrer informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS overfor NTB. Han er skuffet over at partene ikke kom fram til en løsning på konflikten.

Norwegian derimot utelukker ikke kanselleringer som følge av vekterstreiken.

– Vi jobber på spreng for å forhindre at det blir kanselleringer, men vi kan ikke utelukke noe. Passasjerer kan få tilbud om ombooking, nye reservasjoner også videre. Jeg vil anbefale alle reisende om å følge med på hjemmesidene våre, ta med lite håndbagasje og beregne god tid på flyplassen, sier Åsa Larsson, informasjonssjef i Norwegian.

Folk som skal ut og reise, bør kontakte flyselskapet sitt og orientere seg om forholdene utreisedagen.

– Publikum må regne med forsinkelser og en del kanselleringer. Det er derfor viktig at reisende holder seg orientert gjennom flyselskapene sine, og at de er ute i god tid før avreise. Streiken vil by på problemer, sier kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor til NTB.

Flyplassene i Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø vil bli hardest rammet av streiken. Trafikken ved Oslo Lufthavn Gardermoen vil gå mer som normalt, men med redusert bemanning.

– Jeg vil råde folk som skal reise i løpet av helgen til å booke om reisen til et senere tidspunkt. Alle som er berørte oppfordres til å følge med på våre og flyselskapenes hjemmesider, sier Jo Kobro, informasjonssjef ved Oslo Lufthavn Gardermoen til NTB.

Det er 149 vektere som tas ut i streik på Gardermoen, og reisende må være forberedt på lengre køer fra og med fredag kveld etter klokka 20.

– Vi vil stille med en redusert kapasitet på 50 prosent, som betyr at vi normalt sluser 4.000 personer gjennom sikkerhetskontrollen, mens det nå kun vil bli 2.000 reisende i timen, sier Kobro. (ANB-NTB)

Artikkeltags