Har hun drømmejobben?

16 år gamle Solveig Joy fra Brevik har jobbet fem år i kiosken på Bjønnes. Den blide ungjenta kunne ikke tenkt seg noen annen sommerjobb.

16 år gamle Solveig Joy fra Brevik har jobbet fem år i kiosken på Bjønnes. Den blide ungjenta kunne ikke tenkt seg noen annen sommerjobb. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Helt siden hun var elleve år har Solveig Joy hatt jobben hun mener bør kalles for drømmejobben.

DEL

[Porsgrunns Dagblad]

I flere år har Solveig hatt sommerjobb i den lille røde kiosken på Bjønnes. Der stortrives breviksjenta, som synes det er helt greit å kombinere hytteferien med litt jobbing.

– Første åpningsdag er sankthansaften, selv om det er ganske stille her ute da. Så holder vi åpent fram til cirka 10. august, sier Solveig i det hun tar seg en liten pustepause mellom kioskkundene. Selv om været ikke var på topp fredag, var det et jevnt sig med kunder som ville ha is, vafler eller dagens aviser.

– Det er rolig i forhold til i går. Da var det sol og vindstille, skikkelig Bjønnes-vær, og masse folk i kiosken hele dagen, sier hun.

16-åringen har feriert på Bjønnes hver sommer hele livet, og tok selv initiativ til å spørre kioskeierne om jobb.

– Det begynte med at ei venninne av meg, Synne Bolstad Aasgrav, jobbet her og jeg hadde også veldig lyst til å ha jobb. Så jeg spurte Birte og Knut om det, og det var greit. Etter hvert har jeg fått mer og mer ansvar, og nå har jeg ansvar for å telle opp kassa, samt å lage toast og vaffelrøre. Det gjør jeg hjemme før jeg kommer hit om morgenen, sier hun.

Vanligvis bor Solveig på familiehytta når hun ferierer og jobber på Bjønnes, men denne sommeren bygger de ut. Derfor er hun innlosjert hos bestemoren.

– Det er bare hyggelig det, sier hun, og legger til at også lillesøsteren Astrid har fått sommerjobb i kiosken.

– Men nå er hun på ferie i Tyrkia sammen med resten av familien, mens jeg er hjemme og jobber. Det er ikke noe problem for meg, for jeg liker best norsk sommer, og koser meg her på Bjønnes.

Bjønneskiosken holder åpent seks timer hver dag, men Solveig er rask til å understreke at hun ikke jobber hele tiden.

– Jeg jobber hver dag, men noen dager er det kun tre timer. I tillegg til søsteren min er det også ei som heter Sofie som jobber. Hun kommer og avløser meg klokka to i dag, sier hun fornøyd, før hun må avbryte sommerintervjuet. To gutter fra Langangen er innom for å kjøpe vaffel og is.

– Det går mest i is, vafler og godteri. De to der er stamkunder. De kommer hver eneste dag og er veldig hyggelige, sier hun.

– Har dere mange stamkunder?

– Ja, det er noen faste. Øvrum-familien for eksempel. De har hytter over hele feltet her, og det er litt vanskelig å holde styr på hvem som er hvem av tanter, onkler og besteforeldre. Uansett er det en veldig koselig familie, og det er alltid noen av dem innom her. Jeg tror ikke kiosken hadde klart seg uten dem, sier hun.

Les hele saken her!

Artikkeltags