4 av 10 kvinner føler seg utrygge

Det er unge som i størst grad oppgir fyll på utesteder som ubehagelig.

Det er unge som i størst grad oppgir fyll på utesteder som ubehagelig. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Fyll på utesteder fører til at mange støtter opp om skjenkereglene.

DEL

Fyll på utesteder medvirker til at unge mellom 18 og 29 år føler seg utrygge, og svært mange slutter opp om skjenkereglene.

I en fersk undersøkelse fra Helsedirektoratet er det unge som i størst grad oppgir fyll på utesteder som ubehagelig.

Seks av ti unge har opplevd ubehagelige situasjoner med fulle folk på utesteder, og en av tre sier de føler seg utrygge når de går ut i sentrum om kvelden i helgene.

Her er det stor forskjell på kvinner og menn: Hele 40 prosent av kvinnene føler seg utrygge, mens 26 prosent av mennene svarer det samme.

- Det er trist at så mange har dårlige opplevelser når de er ute. Vi vet at sjansen for vold og skader øker med graden av alkoholpåvirkning. Det er viktig at både skjenkesteder og de som går ut på byen bidrar til et trygt og hyggelig uteliv, sier Hilde Skyvulstad, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet til NTB.

Av undersøkelsen framgår det at hele åtte av ti har sett noen bli nektet inngang på et utested fordi de var fulle, mens en av fire har opplevd det selv.

Også der er det stor forskjell på menn og kvinner. Mens 33 prosent av mennene har blitt nektet adgang gjelder det samme for 15 prosent av kvinnene. (ANB-NTB)

Artikkeltags