79 år og pubeier

Nytt tappetårn og en arbeidsflate som har blitt senket litt lavere for å få bedre arbeidsforhold, er på plass.  Jeg er jo ikke den aller høyeste damen, forteller Borgny med latter og en god porsjon selvironi.

Nytt tappetårn og en arbeidsflate som har blitt senket litt lavere for å få bedre arbeidsforhold, er på plass. Jeg er jo ikke den aller høyeste damen, forteller Borgny med latter og en god porsjon selvironi. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Borgny ble lei av livet som pensjonist.

DEL

[Sandefjords Blad]  Neste år blir hun 80 år. Men først skal Borgny Solheim få lokalpuben på Framnes til å fylles med mennesker igjen. I tillegg driver hun puben på Haukerød.

Neste år blir hun 80 år. Men først skal Borgny Solheim få lokalpuben på Framnes i Sandefjord til å fylles med mennesker igjen. I tillegg driver hun en annen pub i byen.

Hvis du vrir bryteren ti år tilbake, så var det Borgny som var dronningen av Framnes Pub. Hun ga seg da hun rundet 70 år, og sa at nok er nok.

Nå er hun igjen full av arbeidslyst og ekspanderer i lokalpubmarkedet.

Synes det er kjempestas

– Den gang kom folk fra alle kanter av byen for å være med på konserter og dansekvelder som vi hadde på hele uteplassen her, mimrer hun.

– Det var helt topp! Og når alle nå maste på meg om at jeg måtte komme tilbake, og siden jeg føler meg både kvikk og rask og liker mennesker, og heller ikke har noen hjemme å ta hensyn til, så ble det sånn, forklarer Borgny.

Ryktet om at hun skal starte opp igjen har spredd seg på Facebook.

Gjenåpningen er tydeligvis populær. Den aktive damen kan fortelle at hun blir både oppringt og får meldinger til alle døgnets tider fra folk som vil gratulere.

Det er vasket, malt og lagt nytt gulv i puben, så nå er nesten alt klart til den nært forestående nyåpningen av puben på Framnes. (Foto: Atle Møller, Sandefjords Blad/ANB)

Stamgjester venter

Det er nyoppussede lokaler som venter gjestene når dørene åpnes i nær fremtid. Nytt gulv er blitt lagt, vegger er malt og utearealene er nybeiset. Borgny har fortsatt kontakt med en del av de gamle gjestene og regner med at lokalmiljøet vil støtte opp under nyåpningen.

Dartklubben og Ølklubben Fjeldvik Spaserklubb blir stamgjester på den gjenåpnede puben og de private glassene til medlemmene er i ferd med å bli ferdig montert i taket.

– De har lovet å hjelpe til hvis jeg trenger en hånd, men det gjenstår å se om jeg får noe hjelp med søppelet og vaskingen når det stenger for kvelden, sier den spreke damen med et lurt smil om munnen.

Tøff gammel dame

Borgny har drevet både kiosk og camping før hun ble pubeier, og er vant til å stå på. Hun er heller ikke redd for lange vakter og ugunstige arbeidstider.

Det å drive en pub på nattestid kan være en tøff jobb. Er du aldri redd når du står der?

– Jeg har fått ord på meg for å være streng, men det er fordi jeg styrer det i riktig retning og har aldri fått en klage fra skjenkekontrollen. Og skulle det komme en stor bråkete kar, så tar jeg han bare i armen og følger han ut. Det er ingen som slår løs på en gammel kjerring som meg, humrer den 79 år gamle pubeieren. (ANB)

Artikkeltags