Amedia kan få nye eiere

Avisene i Amedia-konsernet kan få nye eiere.

Avisene i Amedia-konsernet kan få nye eiere. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Vil vurdere eierstrukturen i konsernet.

DEL

[Vestviken24]  – I den rivende utviklingen vi ser i mediemarkedet mener vi det er riktig å evaluere om dagens eierstruktur er optimal for Amedia. Vi vil derfor søke løsninger som vil være positive for selskapet, de ansatte og eierne, sier styreleder Knut Ivar Solnes.

Styrelederen peker på at Amedia-styret nylig har vedtatt et klart mål og en ambisiøs strategi- og forretningsplan for de kommende årene. Han mener det ligger et betydelig verdipotensial for Amedia i å videreutvikle de lokale medieposisjonene konsernet har.

– Vi ser allerede effekter av dette, og vi tror en styrket aksjonærstruktur ytterligere kan øke gjennomføringsevnen i transformasjonen, sier styrelederen.

Klubbleder i Tønsbergs Blad, Lars Døvle Larssen, kommenterer nyheten slik:

- Jeg tar til etterretning at LO og Telenor åpenbart ønsker å selge seg ned og kanskje helt ut. Det kommer ikke helt overraskende, i hvert fall ikke hva Telenor angår.

- Jeg forventer at en eventuell ny eier har faglige og økonomiske forutsetninger for å utvikle konsernet og datterbedriftene videre. En ny eier må selvfølgelig også ha et seriøst forhold til medienes samfunnsoppdrag, respektere den redaksjonelle uavhengigheten og pressens etiske regelverk. Får vi inn en ny eier som oppfyller disse forventningene, behøver ikke et eierskifte å være negativt, sier Larssen.

Amedia la fredag fredag fram resultatet for 2. kvartal, som viser et brutto driftsresultat før engangseffekter på 147 millioner og et resultat før skatt på 108 millioner. Resultatet fra ordinær drift er på nivå med fjoråret, mens resultat før skatt forbedres med 103 millioner sammenlignet med tilsvarende periode i 2014.

Konsernet skriver at de ferske resultatene viser at Amedia, gjennom sitt effektiviserings- og forbedringsarbeid, står sterkt selv i krevende år for mediebransjen.

Amedia eier mer enn 70 aviser i Norge, og når daglig mer enn 2,5 millioner nordmenn med sine medieprodukter. Ifølge pressemeldingen vil konsernet framover øke satsingen på lokal innholdsutvikling og digitale innholds- og tjenestetilbud.

Konsernsjef i Amedia, Are Stokstad, sier at det lenge har vært kjent at det kan komme endringer på eiersiden i konsernet. Han sier at den strukturelle prosessen ikke vil berøre konsernets strategi og understreker at transformasjonsarbeidet vil fortsette med full styrke. 

- Det er svært positivt at vi har to hovedeiere som står sammen med selskapet om strategien videre. Det er derfor betryggende at eierne sammen tar ansvaret for å sikre Amedia et offensivt og godt eierskap også fremover, sier konsernsjef Are Stokstad i en kommentar. Han understreker at konsernet det siste året har skapt gode økonomiske resultater og vil levere på forretningsplanen for selskapet. Hele konsernet har fokus på å gjennomføre nødvendige tiltak som sikrer at Amedias mediehus også digitalt er ledende lokale innholdsleverandører og et førstevalg for redaksjonelt og kommersielt innhold, påpeker Stokstad. (ANB)

Artikkeltags