Bankene kutter renta

Renta har aldri vært lavere i Norge enn den er nå.

Renta har aldri vært lavere i Norge enn den er nå. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Renta har aldri vært lavere enn etter rentekuttet fra Norges Bank.

DEL

Flere banker kutter boliglånsrentene med inntil 0,25 prosentpoeng, mens DNB slår til med en rentenedsettelse på inntil 0,4 prosentpoeng etter Norges Banks rentekutt torsdag.

Norges Bank kuttet torsdag styringsrenta med 0,25 prosentpoeng til 0,75 prosent. Rentenivået i Norge har aldri vært lavere.

Flere banker varslet torsdag at de setter ned boliglånsrenta. Norges største bank, DNB, med over en firedel av norske boliglån, kutter mest.

- Som følge av utviklingen i rentemarkedet og konkurransesituasjonen, har DNB besluttet å kutte rentene på boliglån til nye og eksisterende kunder. Rentenivået er nå historisk lavt, sier konserndirektør for personmarkedet, Trond Bentestuen til NTB.

DNBs beste veiledende listepris blir 2,4 prosent etter renteendringen, som vil gjelde for unge under 34 år og programkunder. For ordinære boliglån over 2 millioner kroner blir renten 2,65 prosent. Endringen trer i kraft 1. desember for eksisterende kunder. Rentene på innskudd i DNB settes ned sammen med lånerentene.

Nordea setter ned renta for alle boliglånskunder med 0,25 prosentpoeng. Det samme gjør Danske Bank, mens DNB slår til med et rentekutt på inntil 0,4 prosentpoeng.

For eksisterende boliglån i Nordea vil renteendringen tre i kraft først om to måneder, 24. november. Ny beste veiledende listepris er 2,35 prosent. For nye boliglån gjelder de nye prisene fra dags dato.

Innskuddsrenten skal også ned, men hvor mye varierer etter type innskuddsprodukt, ifølge John Sætre, leder av retail banking Norge i Nordea.

- Vi setter ned renten fordi vi ønsker å være konkurransedyktig på pris for de kundene vi allerede har. Så er det jo slik at vi også vil være med på å vokse i markedet fremover, sier Sætre til NTB.

I andre kvartal hadde Nordea en vekst i boliglån på 11 prosent, mens markedet vokste 7 prosent. Nordeas andel i det norske boliglånsmarkedet er i dag på rundt 12-13 prosent.

Danske Bank fulgte like etter Nordea med kunngjøringen om at også de kutter renten med inntil 0,25 prosentpoeng.

- Vi skal være konkurransedyktige for eksisterende og nye kunder, sier Trond F. Mellingsæter, country manager i Danske Bank i Norge.

- Vi ser at rentekuttet fra Norges Bank også fører til fall i pengemarkedsrenten og dermed våre finansieringskostnader, sier Mellingsæter.

Ny beste boliglånsrente for kunder under 34 år blir 2,25 prosent. Renteendringen gjelder fra 11. november for dagens lånekunder. 

SpareBank 1 SMN varslet en time etter beslutningen fra Norges Bank at de også setter ned renten på boliglån med inntil 0,25 prosentpoeng.

Ny laveste pris blir 2,25 prosent på boliglån for unge. Boliglånskunder over 34 år tilbys fra 2,55 prosent. (ANB-NTB)

Artikkeltags