Husk å hente disse før du pakker

Kundebehandler Bettina Ross Gundelach opplever at mange pakker ikke blir hentet, spesielt i ferietiden og i juletrafikken.

Kundebehandler Bettina Ross Gundelach opplever at mange pakker ikke blir hentet, spesielt i ferietiden og i juletrafikken. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Når du kommer hjem, kan pakkene ha reist.

DEL

Det er veldig mange som drar på ferie uten å hente pakkene de har bestilt. Nå i sommerferien hoper pakkene seg opp på Post i Butikk og postkontorer, og når du kommer hjem kan pakken ha reist.

Vi handler på nett som aldri før, og hvert år distribuerer Posten rundt 40 millioner pakker.

Merkelig nok er det mange som ikke gidder å hente pakkene som er bestilt, og nå i sommer virker det som om folk heller prioriterer rolige dager og ferie enn en tur til postkontoret.

– Vi får tilbakemeldinger både fra Post i Butikk og postkontorene om at pakkene blir liggende lenger enn vanlig. Det skaper plassproblemer for Post i Butikk, men også merarbeid for kunden. For dersom du ikke henter pakken innen fristen, blir den automatisk returnert til avsender. Det sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge.

Posten har en egen sporings-app som kan hjelpe sommerslappe nettshoppere med å huske pakkene. Du kan spore pakken underveis. Derrsom du har registrert deg, vil du også automatisk få et varsel når du er i nærheten av postkontoret eller Post i Butikk der pakken ligger. I app-en kan du også videresende hentemeldingen til en annen som kan hente pakken dersom du har reist på ferie.

– Denne app-en gir mange muligheter, men det handler jo om å komme seg til postkontoret eller Post i Butikk og hente pakken. Eller du kan bestille hjemlevering, dersom sommerfølelsen har satt seg såpass at du foretrekker å få pakken på døra, uttaler Eckhoff.

(ANB)

Artikkeltags