Kjøpte omega-3 for 12.000 kroner

Kjøpmann Mats Lehne gikk på en smell da butikkhyllene ble tømt for omega-3-produkter.

Kjøpmann Mats Lehne gikk på en smell da butikkhyllene ble tømt for omega-3-produkter. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Turister tømmer hyllene for omega-3 og tran.

DEL

[Bergensavisen]  – I forrige uke solgte jeg omega-3-produkter til én turist for rundt 12 000 kroner. Det er jo helt sykt, sier kjøpmann på Rema 1000 Kløverhuset i Bergen, Mats Lehne.

Han er ikke den eneste som har merket at turistene hamstrer omega-3  og tran under sine bergensbesøk, og Kiwi like ved Torget har økt salg i sommermånedene.

– Det har vært spesielt mange asiater som har kjøpt opp mye av trankapslene og omega-3-tablettene, forteller KariAnne Vestvik, daglig leder i Kiwi Allehelgensgate like ved Torget.

Vestvik forteller at hun har hørt at mange selger det videre i Asia, men hun vet ikke om dette kun er prat.

– Det skal visstnok være mye billigere her i Norge, forteller hun.

Kiwi har hatt trankapslene og de andre omega-3-produktene ekstra eksponert i sommermånedene, men Vestvik forteller at de nå er tilbake på sin faste plass.

Åtte ganger mer salg

Kommunikasjonsdirektør i Orkla Health, Inger Marie F. Ingdahl, forteller at de også har merket stor pågang fra turistene som besøker Bergens-området:

– Vi merker en stor interesse for omega-3-produktene våre i sommermånedene, særlig fra kinesiske og japanske turister. På bakgrunn av det har selgerne også satt opp skilter på kinesisk i de butikkene som får mest besøk.

Ingdahl forteller at enkelte butikker selger mellom seks og åtte ganger mer av deres produkt Möller's Dobbel, kontra en normalmåned.

Kommunikasjonsdirektøren sier at de i perioder får mange henvendelser utenlandsfra via Möller's-Facebookside.

– De vil vite hvor de får tak i produktene andre steder i verden, noen ønsker også at vi eksporterer det til dem.

Opptatt av norske produkter

Kjøpmann Mats Lehne på Rema 1000 Kløverhuset, forteller at han i begynnelsen av sommeren gikk på en liten smell da butikkhyllene ble tømt for omega-3-produkter.

– Vi selger mellom 50-80 bokser om dagen, sier han.

Lehne forteller at han ikke har hørt om andre butikker som selger så mye.

– Turistene tenker nok at det er et vidundermiddel. Men de er opptatt av flere norske produkter, som kaviar og brunost også. Mange tar med seg en kartong kaviar og et brett med trankapsler.

Kommunikasjonsdirektør i Orkla Health, Inger Marie F. Ingdahl, forteller noe av det samme:

– Vi tror asiater hamstrer omega-3 fordi fordi det er bra for helsen og hjertet. Vi har også hørt at de tror det skal være bra for potensen, dette er noe selgerne våre har fanget opp når de reiser rundt, sier hun. (ANB)

Artikkeltags