– Magnetstripe hører til steinalderen

Gitte Jørgensen mener TT-kortets magnetstripe hører til i steinalderen, og foreslår fingeravtrykksleser.

Gitte Jørgensen mener TT-kortets magnetstripe hører til i steinalderen, og foreslår fingeravtrykksleser. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg har god greie på data etter å ha jobbet med det i 50 år, sier 81-åring.

DEL

[Bergensavisen]  Gitte Jørgensen mener TT-kortet fra fylkeskommunen ikke fungerer som det skal, men klarer ikke å komme seg til postkontoret for å sende refusjonsskjema.

– Det er en skandale, sier Jørgensen.

81-åringen er en av mange med nedsatt funksjonsevne som mottar midler fra fylkeskommunen til fritidsreiser med drosje, gjennom det såkalte TT-kortet. Kortet fylles opp med 1.600 kroner to ganger i året, 1. januar og 1. juli.

Hun er derimot svært opprørt over at magnetstripen på kortet blir så fort slitt at det ikke går an å betale. Jørgensen sier hun har ventet i over to uker på nytt kort.

– Det henger ikke på greip at det skal ta så lang tid å rette opp en slik feil, sier hun.

Ventetiden fører til at hun må skrive refusjonsskjema og sende det via brevpost fra postkontoret for å få pengene tilbake.

Jørgensen mener derimot det ikke det er riktig at gamle og syke skal belastes med det.

Savner fingeravtrykksleser

81-åringen har selv ikke kapasitet til å sende inn refusjonsskjema, som er den eneste måten å få igjen pengene på. Hun sier det er mange i samme situasjon, og at de også er frustrert over teknologien.

Jørgensen, som har svakt hjerte og syn, og er dårlig til beins, mener det er på høy tid at TT-kortet oppgraderes.

– Magnetstripe hører steinalder-stadiet til, og burde ikke blitt servert gamle og syke folk, sier hun. Derfor foreslår hun at magnetstripen byttes ut med fingeravtrykksavleser.

– Jeg har god greie på data etter å ha jobbet med det i 50 år, og vet hva jeg snakker om, sier Jørgensen.

Ingen umiddelbare tiltak

– Vi vurderer ikke umiddelbare tiltak eller annen teknologi å utstyre TT-brukere med akkurat nå, verken på kortet eller i drosjene, sier Thorbjørn Aarethun, seksjonsleder samferdselsavdelingen i Hordaland fylkeskommune. Han sier derimot at kortene, i senere tid, er blitt mer robuste, slik at de ikke skal bli avmagnetisert så fort.

Aarethun sier avvikene kan være at magnetstripen ikke fungerer som den skal, eller at bankterminalen i drosjen ikke har nettilgang.

Aarethun sier fylkeskommunen fra tid til annen opplever at det meldes om avvik i TT-kortets teknologi, men påpeker at det ikke er noe gjennomgående problem.

– At enkelte brukere vil ha ekstraordinære utfordringer med å sende refusjonsskjema, forstår jeg godt. Leveringstiden for kortene ligger på rundt to uker. Aarethun håper derfor at kortet vil være på plass hos Gitte Jørgensen veldig snart. (ANB)

Artikkeltags