Mange vil hjelpe Remi og Gråtass

Remi Reiersen er overveldet over alle tilbudene han og hunden Gråtass har fått.

Remi Reiersen er overveldet over alle tilbudene han og hunden Gråtass har fått. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Nå skal de på sin første boligvisning.

DEL

Hundrevis vil hjelpe etter at TA fortalte historien om Remi Reiersen som heller bor i telt enn å avlive hunden sin Gråtass for å få seg ny bolig.

Etter at Remi ble bostedsløs har han bodd i et telt på Vallermyrene i Porsgrunn. Fordi han ikke ønsker å avlive den 11 år gamle sjæferen har han slitt med å få seg en leilighet.

- De sier det jo ikke til meg, men det virker som de heller vil ha ti unger med sprittusj og fargestifter enn en arbeidsledig mann med hund, sa Reiersen til TA tirsdag.

Allerede etter at TA la saken ut på nett tirsdag kveld, dukket den første opp utenfor teltet på Vallermyrene med tilbud om bolig. Flere andre har også vært innom teltet for å vise sin støtte.

- Ja det var ei jente innom her i dag tidlig som ga meg en god klem, og to polakker var innom med frokost og hundemat, forteller en blid Reiersen. De sa at «in Poland dog is no problem», ler han.

Onsdag formiddag skal Remi og Gråtass på den første visningen i en aktuell leilighet.

Av alle dem som har kontaktet TA i dag er også ansvarlige på en campingplass som ønsker å åpne opp husrom og sanitæranlegg for Reiersen og hunden hans

Reaksjonene har også kommet fra andre deler av landet. På topplisten over deling på sosiale medier er reportasjen om Remi og Gråtass nå den mest delte saken i Norge og fra hele landet har det kommet inn tilbud om bolig og flere tilfeller av kronerulling til Remi og Gråtass.

Den 11 år gamle sjæferen har gikt i potene og er blind på det ene øyet.

- Vi har delt saken på Facebook og det har haglet inn med tilbud om helsesjekk for hunden, bidrag til depositum til leilighet og tilbud om husvære i julen, sier Geir Arne Strand i  Norske Redninghunder. Det har også strømmet inn med tilbud via TA om alt fra plass på campingplass, tilskudd til leilighet og tilbud om bolig.

Remi Reiersen selv er helt overveldet over alle reaksjonene.

- Ja jeg måtte nesten gråte en skvett i dag tidlig, sier han og bekrefter at det nå begynner å bli kjølig i teltet. Når det ligger fukt på teltet som nå blir det fort varmt når jeg setter på primusen, men det var faktisk en istapp her da jeg åpnet teltet i dag tidlig, sier Reiersen.

Nå ser han frem til at livet som uteligger snart kan nærme seg slutten. I fire måneder har han bodd i et telt kloss inntil riksveien i Porsgrunn.

- Ja, nå ser det ut til å ordne seg, avslutter en blid og takknemlig Remi Reiersen. (ANB)

Artikkeltags