Matkrigen tøffere enn noen gang

Den såkalte høstjakta, der leverandørene skal kjempe seg inn i hyllene hos landets dagligvarekjeder, starter om én måned.

Den såkalte høstjakta, der leverandørene skal kjempe seg inn i hyllene hos landets dagligvarekjeder, starter om én måned. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

NHO ber politikerne om å ta grep.

DEL

Kampen om plassen i butikkhyllene er mer utfordrende enn noen gang, mener NHO, som nå ber politikerne om å ta grep.

En lov om god handelsskikk skal være på trappene, men foreløpig er det stille fra regjeringen, melder NRK. Landbruks- og matdepartementet ønsker ifølge NRK ikke å kommentere saken. NHO venter spent på hva som kommer.

- For ett år siden sa en enstemmig næringskomité at noe må skje. Vi venter fortsatt på hva dette «noe» er, sier Ingebjørg Harto, næringslivsdirektør i NHO.

- Det var allerede utfordringer før, men nå blir det enda færre hyllemeter og økt press på leverandørene. Små og nye produkter kan få problemer med å komme inn. På sikt vil innovasjonen tape på det, sier hun.

Geir Pollestad (Sp), leder i Stortingets næringskomité, sier han har en klar forventning om at regjeringen legger fram lovforslaget i løpet av høsten.

Den såkalte høstjakta, der leverandørene skal kjempe seg inn i hyllene hos landets dagligvarekjeder, starter om én måned. (ANB-NTB)

Artikkeltags