Melket kundene for penger

Cielo Melkebaren i Bodø ga bort all omsetning og tips til flyktninghjelpen. Julie Liland og Carl-Rune Fagervik er strålende fornøyd med resultatet.

Cielo Melkebaren i Bodø ga bort all omsetning og tips til flyktninghjelpen. Julie Liland og Carl-Rune Fagervik er strålende fornøyd med resultatet. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Sender en solid sjekk til Flyktninghjelpen.

DEL

[Avisa Nordland]  Da Cielo Melkebaren i Bodø bestemte seg for å gi én dags omsetning samt hele ukas tips til Flyktninghjelpen, anslo de at at summen kunne komme opp i 15.000 kroner.

Det viste seg mildt sagt å være et beskjedent anslag.

- Vi triplet omsetningen denne dagen, og fikk mange ganger så mye tips som normalt. Dermed endte vi opp på fantastiske 46.246 kroner, sier Carl-Rune Fagervik.

Giverglede

Aksjonen var todelt, hvor omsetningen for én dag utgjorde halvparten av det innsamlede beløpet, men all tips for hele uka utgjorde den andre halvparten.

- Det er jo helt åpenbart hvorfor folk la igjen så mye mer tips enn normalt. Det viser bare at folk ønsker å bidra til denne svært viktige saken. De fleste av oss er berørt av det vi ser og hører om krisen som pågår, og dette viser at givergleden er stor, sier Fagervik.

Kaster hansken

Fagervik har fått med seg at det finnes mange kreative innsamlingsaksjoner der ute, men vil svært gjerne utfordre andre aktører i serveringsbransjen til å følge deres eksempel.

- Dersom andre hadde gjort det samme, og også triplet omsetningen sin, så hadde det gitt mye penger til en organisasjon som er til stede og hjelper i områdene hvor krisen er mest akutt, sier FAgervik som er imponert over engasjementet.

- Detr viser at mange bryr seg, og ønsker å bidra. Derfor tror jeg at dette vil ha samme type effekt hos andre bedrifter. Så jeg håper virkelig at flere gjør dette. (ANB)

Artikkeltags