Nå kan du pante BH-en din

 *** Local Caption *** Benedicte Salsheden i Change vil gjøre kvinner bevisste på hvor viktig det er å bruke riktig BH-størrelse.

*** Local Caption *** Benedicte Salsheden i Change vil gjøre kvinner bevisste på hvor viktig det er å bruke riktig BH-størrelse. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

8 av 10 bruker feil BH-størrelse.

DEL

[Bergensavisen]  Nå kan du pante dine gamle BH-er og sørge for at de små, men viktige plaggene får et liv videre i stedet for å havne i søpla.

Det er undertøykjeden Change som står bak den nye panteordningen.

– Kaster BH-en de har på seg

– Vil vil med dette både gjøre noe for miljøet og gjøre kvinner mer bevisste på hvor viktig det er å bruke en BH som har riktig størrelse, og som dermed gir riktig støtte, forteller leder Benedicte Salsheden i Change‐butikken ved Åsane Storsenter i Bergen.

Ulike studier har vist at et sted mellom sju og åtte av ti kvinner bruker feil BH-størrelse.

– Vi ser veldig ofte når vi hjelper kvinner å finne ny BH at de går med feil størrelse, sier butikksjefen.

Siden undertøyskjeden satte i gang med ordningen forrige torsdag, har de fått inn en god haug med godt brukte BH-er, sier Salsheden.

– Kundene synes det er morsomt. Mange av BH-ene vi har fått inn ser temmelig godt brukt ut.  Noen sier de fikk et spark bak til å skaffe seg nytt undertøy, og noen har til og med kastet BH-en de hadde på seg og tatt på den nye de har, sier hun lattermild.

Når kampanjen er over, skal BH-ene leveres til Fretex.

– Vanligvis havner brukte BH-er i bosset, men nå skal Fretex bruke deler fra BH-ene vi får inn til å lage noe nytt, forteller Salsheden.

Mange ulike størrelser

En undersøkelse Infact har gjort for undertøyskjeden, viser at nesten hver fjerde kvinne tror det bare finnes ti eller færre BH‐størrelser. Like mange tror utvalget i BH-størrelser stopper ved 30. Hver tredje kvinne svarte at de ikke vet hvor mange ulike BH-størrelser det finnes.

Kun tre prosent svarte riktig: Nemlig at det finnes over 100 ulike BH-størrelser. (ANB)

Artikkeltags