Kle deg for intervjuet

I jobbintervjuet må du alltid vise hvem du er. Ikke prøv å være noen annen, sier daglig leder Unni Høsøien ved Papirbredden Karrieresenter.

I jobbintervjuet må du alltid vise hvem du er. Ikke prøv å være noen annen, sier daglig leder Unni Høsøien ved Papirbredden Karrieresenter. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Klærne du har på deg under jobbintervjuet kan til syvende og sist bli tungen på vektskålen for om du blir ansatt elelr ikke.

DEL

– Ja, for å sette det litt på spissen, vil jeg si at å knekke kleskoden kan være utslagsgivende for om du får jobben, sier Unni Høsøien, daglig leder ved Papirbredden karrieresenter.

Vær deg selv

Men uansett er det viktigste rådet: Ikke prøv å være noen annen enn den du er.

– Det må ikke bli påtvunget, for dette med å være ekte og å like rollen er viktig. Kle deg gjerne i forhold til kulturen på det aktuelle arbeidsstedet, men pass på at du føler deg vel. Hvis ikke må du finne en annen måte å kle deg som passer til din væremåte og dine verdier, understreker Høsøien.

Driv research

Trude Ekker, daglig leder og karriereveileder i Emmali & Ekker Studie- og karrierevalg, råder alle jobbsøkere til å være aktive i forkant av intervjuet og driv litt research.

– Det aller viktigste er å se an kulturen der du skal på intervju og orientere deg litt om stilen som råder. Hvor formelt eller uformelt det er, og hva som er kleskoden jevnt over, sier Ekker.

– Helt konkret kan du for eksempel oppsøke resepsjonsområdet ved det aktuelle arbeidsstedet eller undersøke litt hvilke bilder firmaet har lagt ut på internett. Det kan gi deg en pekepinn om stilen. (ANB)

Flere gode råd finner du her

Artikkeltags