Lav oljepris senker børsen

Oljeprisen faller mye og drar de fleste selskapene på Oslo Børs ned torsdag formiddag.

Oljeprisen faller mye og drar de fleste selskapene på Oslo Børs ned torsdag formiddag. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Oljeprisen faller mye og drar de fleste selskapene på Oslo Børs ned torsdag formiddag.

DEL

Hovedindeksen lå i 10-tiden på 393,5 prosent, en nedgang på hele 1,5 prosent. På en dag da prisen på nordsjøolje bare ligger så vidt over 91 dollar fatet, er det spesielt de oljerelaterte aksjene som får svi.

– Det er ikke veldig mange selskaper som stiger i dag. Vinnerlisten er kort, og det er særlig olje- og oljeserviceselskaper som preges av den lave oljeprisen, sier kommunikasjonssjef Guro Steine ved Oslo Børs til NTB.

Statoil-aksjen var etter en time omsatt for 150 millioner kroner og falt hele 2,2 prosent. Statoil Fuel & Retail fulgte rett bak med en nedgang på 0,5 prosent mens cruiserederiet RCL falt 1,2 prosent.

Også på de viktigste europeiske børsene var det tydelig nedgang torsdag formiddag. Mye av skylden får den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke som skuffet aksjemarkedene onsdag ved ikke å komme med nye, store stimuleringstiltak.

– Det er nok litt skuffelse i markedet. Man hadde høye forventninger i går om at den amerikanske sentralbanken skulle komme med nye stimuleringstiltak på bakgrunn av dårlige makrotall, sier Steine. (ANB-NTB)

Artikkeltags