– Unngå at gavene blir stjålet

- Det er fort gjort å få knust en rute og bli frastjålet alle julegavene, sier Roger Ytre-Hauge.

- Det er fort gjort å få knust en rute og bli frastjålet alle julegavene, sier Roger Ytre-Hauge. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ikke la handleposene være synlig fra utsiden av bilen.

DEL

- Det er fort gjort å få knust en rute og bli frastjålet alle julegavene.

Det sier Roger Ytre-Hauge som er fagsjef motor i Frende Forsikring. Hvert år får forsikringsselskapene meldinger om bilinnbrudd der julegaver blir stjålet.

- Du er spesielt utsatt dersom du parkerer på et sted der det er lite folk, og alle handleposene er synlig fra utsiden, framholder Ytre-Hauge.

De siste hektiske handledagene før jul er neppe et innbrudd i bilen det folk bekymrer seg mest for. Dermed hender det at verdifulle gjenstander blir liggende i bilen lenger enn de burde, eller at bildøren blir stående åpen.

- Et godt råd er å skjule varene i bagasjerommet eller under et bagasjetrekk om du har. Kjør en tur hjemom med posene underveis, og parker på steder der det er lyst og mye folk, oppfordrer  Roger Ytre-Hauge.

En tyv på jakt etter julegaver bruker ikke lang tid på å komme seg inn i en bil.

- Jeg skulle bare inn å levere en gave! er dessverre ingen gyldig unnskyldning for å bryte sikkerhetsforskriftene i forsikringsavtalen din, sier Ytre-Hauge.

Denne avtalen krever nemlig at bilen skal låses og vinduer lukkes når det ikke er noen i bilen. Nøkkelen skal holdes utilgjengelig for uvedkommende.

- Det står også klart og tydelig at du skal oppbevare personlig løsøre i låst bagasjerom eller takboks, opplyser Roger Ytre-Hauge.

Forsikringsselskapene krever også at du aldri skal etterlate verdigjenstander i bilen, det kan være smykker, klokker eller elektroniske apparater.

- Det kan bety at hvis du får frastjålet en Xbox, TV eller andre dyre gjenstander mens bilen står parkert utenfor butikken, så risikerer du at selskapene reduserer erstatningen.

I fjor ble det utbetalt cirka 80 millioner kroner i erstatning til bileiere som hadde innbrudd i bilen, ifølge tall fra Finans Norge. 
I tillegg til tapet av det som blir stjålet, kan bilinnbrudd også gjøre stor skade på selve bilen. (ANB)

Artikkeltags