Oljeprisen over 110 dollar

Prisen på nordsjøolje bidro til en god dag på Oslo Børs.

Prisen på nordsjøolje bidro til en god dag på Oslo Børs. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Hovedindeksen på Oslo Børs steg tirsdag med 0,87 prosent til 432,67 poeng. Dermed lå indeksen bare 3,5 poeng under årsbeste.

DEL

I alt 25 selskap på hovedlista sank i verdi, 26 steg og seks ble liggende flatt etter dagens omsetning på 2,8 milliarder kroner.

Fra årsskiftet har hovedindeksen nå steget med 12,40 prosent, men en kort periode i mars lå den enda noen poeng høyere.

Prisen på nordsjøolje passerte tirsdag 110 dollar per fat, og er nå på vei mot nivåene fra første halvår. Dermed vil beregningene i revidert nasjonalbudsjett om en oljepris på 650 kroner i gjennomsnitt for 2012 trolig slå til. Opprinnelig var an slaget på 575 kroner per fat, men etter et første halvår med priser over 125 dollar ble anslaget jekket opp.

I sommer har det vært perioder med oljepris under 100 dollar, men likevel vil årets overføringer til oljefondet trolig bli enda større enn hva Stortinget regnet med under budsjettbehandlingen høsten 2011.

Den sterke veksten i oljeprisen slo ut med en oppgang på 2,19 prosent for Statoil og noe mindre for serien av olje- og oljerelaterte aksjer.

I kjølvannet av oljeprisveksten steg også verdien av den norske krona både målt mot euro og dollar.

De europeiske børsene sluttet med bred, men ikke sterk oppgang. I USA lå de tre viktigste indeksene på plussiden etter de første timenes handel. (ANB-NTB)

Artikkeltags