Partene i møte

Det er visse sonderinger i vekterkonflikten, men ingen faktiske endringer i situasjonen, opplyser administrerende direktør Petter Furulund i NHO Service.

Det er visse sonderinger i vekterkonflikten, men ingen faktiske endringer i situasjonen, opplyser administrerende direktør Petter Furulund i NHO Service. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Partene i vekterstreiken er søndag kveld i møte hos Riksmekleren. Tusenvis av reisende ble rammet av streiken søndag.

DEL

Administrerende direktør Petter Furulund i NHO Service sier til TV 2 at han håper på en løsning i løpet av kvelden. Partene er nå i møte på riksmekler Kari Gjestebys kontor, melder NRK.

Streiken rammer flyplassene kraftig. Hvis det ikke kommer en løsning innen mandag, vil sikkerhetskontrollene ved flyplassene i Kristiansund, Alta og Sandnessjøen bli stengt.

Søndag kveld måtte tusenvis av reisende stå i kø på samtlige flyplasser rundt om i landet.

Passasjerer som skulle fly fra Oslo Lufthavn Gardermoen, måtte vente i opptil to timer ved sikkerhetskontrollen fordi bemanningen er redusert med 50 prosent. Søndag kveld ble det meldt om normale tilstander igjen.

– Jeg vil rette en stor honnør til passasjerer som har ofret seg, og som bidrar til at det går så bra som det gjør ute på flyplassene. Dette er en vanskelig situasjon for de reisende og oss som flyr, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til NTB.

Hvis ikke partene kommer fram til en løsning på konflikten søndag kveld, vil ytterligere 1.200 vektere bli tatt ut i streik mandag. Fra og med onsdag vil nye 439 vektere streike.

Nye garantier om vekternes lønn sammenlignet med gjennomsnittlig industriarbeiderlønn er sentralt, ifølge leder Erna Hagensen i Norsk Arbeidsmandsforbund som organisere vekterne.

– Det viktige er å få noen forpliktelser fra arbeidsgiversiden, og primært dreier det seg om garantibestemmelsen om at vekterne ikke skal ligge under 85 prosent av gjennomsnittlig industriarbeiderlønn, sier Hagensen.

På nettstedene www.avinor.no og www.osl.no vil det bli gitt informasjon om situasjonen i flytrafikken.

Streiken rammet søndag ettermiddag sikkerhetskontrollene ved flyplassene i Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø i tillegg til Oslo Lufthavn Gardermoen.

Kristiansund og Alta flyplass blir stengt mandag, mens Sandnessjøen blir stengt etter at morgenflyet er gått. Flyplassene i Haugesund og Ålesund får sterkt redusert kapasitet i sikkerhetskontrollen.

Bodø flyplass får sterkt redusert kapasitet i sikkerhetskontrollen fra mandag klokken 6 til tirsdag klokken 11.30 og har deretter ingen bemanning i sikkerhetskontrollen. Det betyr at ingen lenger kan reise derfra. (ANB-NTB)

Artikkeltags