Rift om sykepleiere

Stavanger kommune og Stavanger universitetssjukehus (SUS) trenger sykepleiere. Sykehuset har 100 ledige stillinger, samtidig som kommunen nå lokker med høyere lønn for å få sykepleiere til å jobbe der i stedet.

Stavanger kommune og Stavanger universitetssjukehus (SUS) trenger sykepleiere. Sykehuset har 100 ledige stillinger, samtidig som kommunen nå lokker med høyere lønn for å få sykepleiere til å jobbe der i stedet. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Stavanger kommune og Stavanger universitetssjukehus (SUS) trenger sykepleiere.

DEL

Sykehuset har 100 ledige stillinger, samtidig som kommunen nå lokker med høyere lønn for å få sykepleiere til å jobbe der i stedet.

– Cirka 5 prosent av sykepleierstillingene er ledige. Det betyr at vi mangler i underkant av 100 sykepleiere. Dette er flere enn før, og det er ingen tvil om at utfordringene er større enn de har vært, sier personal- og organisasjonsdirektør Maiken Jonassen ved SUS til Stavanger Aftenblad.

Samtidig varslet Stavanger kommune onsdag at den nå tilbyr sykepleiere med 16 års ansiennitet en lønnsøkning på 27.000 kroner. Spesialsykepleiere i natturnus med ti års ansiennitet får tilbud om et lønnshopp på 61.000 kroner dersom de velger å jobbe for kommunen på sykehjem eller i hjemmebaserte tjenester.

SUS mener det er jevnt over for få sykepleiere i Stavanger-regionen. Jonassen mener kommunens nye lønnstilbud ikke har gjort saken lettere for sykehuset.

– Kommunene har i flere år ligget over sykehuset lønnsmessig, og dette lønnshoppet gjør det jo ikke lettere for oss, sier hun.

SUS forsøker å tenke nytt for å tiltrekke seg sykepleiere, men lønnsøkning er ikke aktuelt.

– Vi håper og tror at sykepleiere ønsker å jobbe her på grunn av et stort fagmiljø og store utviklingsmuligheter. Men det er ingen tvil om at vi hele tiden må tenke nytt og kreativt. Vi må også se på fordelingen av arbeidsoppgaver på tvers av arbeidsgruppene for å se om det er oppgaver som andre enn sykepleierne kan gjøre, sier hun. (ANB-NTB)

Artikkeltags