Senker utsiktene for tyske banker

De fleste av bankene er statlige regionsbanker, i Tyskland kjent som Landesbank, som er rammet av gjeldskrisen i eurosonen.

De fleste av bankene er statlige regionsbanker, i Tyskland kjent som Landesbank, som er rammet av gjeldskrisen i eurosonen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Kredittvurderingsbyrået Moody's senker utsiktene for 17 tyske banker fra stabilt til negativt.

DEL

De fleste av bankene er statlige regionsbanker, i Tyskland kjent som Landesbank, som er rammet av gjeldskrisen i eurosonen. Men også storbankene IKB Deutsche Industriebank og Deutsche Postbank var inkludert.

Endringen i status er et forvarsel om at Moody's vurderer å nedjustere bankenes kredittverdighet.

Mange av de regionale bankene har slitt siden finanskrisen startet i 2008, og vanskene fortsetter under gjeldskrisen i Europa. Mange av dem har stor utestående gjeld som tyske myndigheter garanterer for.

Varselet kommer etter at et lignende varsel tidligere denne uka ble utstedt om kredittverdigheten til Tyskland, Nederland, Luxembourg og EUs krisefond EFSF.

Ifølge Moody's er det økt mulighet for at Hellas må forlate eurosonen og at Italia og Spania må be om kriselån, noe som ville få store følger for selv de mest solide økonomiene i Europa. (ANB-NTB)

Artikkeltags