Sjefen er redd for nettbrett

Over halvparten av norske arbeidsplasser har ikke tilrettelagt for bruk av mobile enheter fordi sjefene holder igjen.

 Mobile enheter kommer lettere på avveie enn stasjonære maskiner. Det krever andre sikkerhetsrutiner, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria.

Mobile enheter kommer lettere på avveie enn stasjonære maskiner. Det krever andre sikkerhetsrutiner, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria. (Foto: )

DEL

I mange tilfeller skyldes nemlig mangel på tilrettelegging for at de ansatte skal bruke smarttelefoner og nettbrett at arbeidsgiveren er skeptisk – ikke helt uten grunn.

– Mobile enheter kan gi mer fleksible medarbeidere, men det er viktig å ikke glemme sikkerheten, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren i IT-selskapet Steria.

Salget av smarttelefoner økte med hele 59 prosent på verdensbasis i 2011, ifølge Consumer Electronics Association. Bransjeforeningen spår dessuten en dobling i nettbrettsalget i år.

Men på mange norske arbeidsplasser blir smarttelefoner og nettbrett fremdeles møtt med betydelig skepsis.

57 prosent av større bedrifter og organisasjoner har i liten grad eller overhode ikke tilrettelagt for bruk av håndholdte enheter på arbeidsplassen, viser en undersøkelse Rock IT har gjennomført for Steria blant 100 norske it-sjefer.

Mange er bekymret for at bedriftsintern informasjon skal flyte rundt på all verden mobiltelefoner og nettbrett..

– Mobilitet gir økt fleksibilitet, og i mange tilfeller også større effektivitet. For stadig flere arbeidstakere – særlig yngre – er det like selvfølgelig å gjøre jobben sin fra en mobiltelefon som foran en dataskjerm på kontoret, sier Anders Lindgren.

Han understreker at mobilitet også kan utgjøre en trussel mot it-sikkerheten, og advarer bedrifter mot å kaste seg på trenden uten å ha tatt sine forholdsregler:

– Mobile enheter kommer lettere på avveie enn stasjonære maskiner. Det krever andre sikkerhetsrutiner, blant annet kryptering.

Mobilitet handler i bunn og grunn om lønnsomhet.

Det internasjonale analysebyrået IDG har studert bedrifter som lar ansatte bruke mobile enheter i jobbsammenheng, og funnet ut at 65 prosent av bedriftene kan vise til høyere produktivitet enn sine mer teknologikonservative konkurrenter.

I en Steira-undersøkelsen svarte norske it-sjefer at mobilitet er den trenden de tror vil ha største innvirkning på den teknologiske utviklingen de neste 2-3 årene – foran blant annet virtualisering, nettskyen og sosiale medier. (ANB)

Artikkeltags