Sjefen er redd for nettbrett

 Mobile enheter kommer lettere på avveie enn stasjonære maskiner. Det krever andre sikkerhetsrutiner, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria.

Mobile enheter kommer lettere på avveie enn stasjonære maskiner. Det krever andre sikkerhetsrutiner, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Over halvparten av norske arbeidsplasser har ikke tilrettelagt for bruk av mobile enheter fordi sjefene holder igjen.

DEL

I mange tilfeller skyldes nemlig mangel på tilrettelegging for at de ansatte skal bruke smarttelefoner og nettbrett at arbeidsgiveren er skeptisk – ikke helt uten grunn.

– Mobile enheter kan gi mer fleksible medarbeidere, men det er viktig å ikke glemme sikkerheten, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren i IT-selskapet Steria.

Salget av smarttelefoner økte med hele 59 prosent på verdensbasis i 2011, ifølge Consumer Electronics Association. Bransjeforeningen spår dessuten en dobling i nettbrettsalget i år.

Men på mange norske arbeidsplasser blir smarttelefoner og nettbrett fremdeles møtt med betydelig skepsis.

57 prosent av større bedrifter og organisasjoner har i liten grad eller overhode ikke tilrettelagt for bruk av håndholdte enheter på arbeidsplassen, viser en undersøkelse Rock IT har gjennomført for Steria blant 100 norske it-sjefer.

Mange er bekymret for at bedriftsintern informasjon skal flyte rundt på all verden mobiltelefoner og nettbrett..

– Mobilitet gir økt fleksibilitet, og i mange tilfeller også større effektivitet. For stadig flere arbeidstakere – særlig yngre – er det like selvfølgelig å gjøre jobben sin fra en mobiltelefon som foran en dataskjerm på kontoret, sier Anders Lindgren.

Han understreker at mobilitet også kan utgjøre en trussel mot it-sikkerheten, og advarer bedrifter mot å kaste seg på trenden uten å ha tatt sine forholdsregler:

– Mobile enheter kommer lettere på avveie enn stasjonære maskiner. Det krever andre sikkerhetsrutiner, blant annet kryptering.

Mobilitet handler i bunn og grunn om lønnsomhet.

Det internasjonale analysebyrået IDG har studert bedrifter som lar ansatte bruke mobile enheter i jobbsammenheng, og funnet ut at 65 prosent av bedriftene kan vise til høyere produktivitet enn sine mer teknologikonservative konkurrenter.

I en Steira-undersøkelsen svarte norske it-sjefer at mobilitet er den trenden de tror vil ha største innvirkning på den teknologiske utviklingen de neste 2-3 årene – foran blant annet virtualisering, nettskyen og sosiale medier. (ANB)

Artikkeltags