Stjal strøm og støvsuger fra naboen

Kvinnen stjal strøm fra naboen. (Foto: ANB arkiv)

Kvinnen stjal strøm fra naboen. (Foto: ANB arkiv)

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ba om å få støvsuge ferdig.

DEL

[Fredriksstad Blad]  Da kvinnen i 40-årene flyttet inn i sin nye leilighet, manglet hun både strøm og støvsuger til rengjøringen. Hos naboen fant hun begge deler.

Håndverkeren som skulle pusse opp leiligheten til naboen, hadde ingen problemer med å skjønne hva som hadde skjedd da han ankom leiligheten han skulle pusse opp i april i fjor.

Dro skjøteledning til egen leilighet

Ytterdøren til leiligheten var brutt opp. Støvsugeren og noe verktøy var borte. Og en skjøteledning var trukket fra leiligheten over gangen og rett inn til naboleiligheten.

Håndverkeren gikk, ifølge dommen som nylig ble avsagt i Fredrikstad tingrett, bort til naboleiligheten hvor skjøteledningen var stukket inn og banket på.

Spurte om å få støvsuge ferdig

Da den nyinnflyttede kvinnen i begynnelsen av 40-årene åpnet døren, kjente håndverkeren straks igjen støvsugeren til sin kunde og konfronterte kvinnen med tyveriene.

Kvinnen innrømmet ugjerningen, men spurte håndverkeren om hun kunne få støvsuge ferdig. Det fikk hun tillatelse til – og leverte deretter gjenstandene tilbake til håndverkeren.

Kom seg inn med brekkjern

Da saken var oppe i Fredrikstad tingrett, erkjente kvinnen straffskyld og forklarte at hun ønsket å gjøre rent i leiligheten hun skulle flytte inn i.

Siden hun manglet strøm, bestemte hun seg for å bryte seg inn i naboleiligheten for å skaffe strøm – og kom seg inn ved hjelp av et brekkjern. Hun forklarte også at hun var ruspåvirket da innbruddet skjedde.

Betinget fengsel

Retten fastslår i dommen at den anser tyveriet for grovt. Kvinnen ble dømt til 40 dagers betinget fengsel. Hun er tidligere dømt for blant annet tyveri, men retten kom frem til at betinget straff kan motivere henne til å avstå fra nye, kriminelle handlinger. (ANB)

Artikkeltags