Slik sikrer du verdiene i hagen

- Tunge, dyre krukker og hagemøbler er det ikke naturlig å ta inn hver kveld, men vi anbefaler likevel at du ikke har de dyreste tingene dine stående synlig fra veien, sier kommunikasjonssjef Heidi Tofterå Slettemoen i Frende. (Foto: Pressebilde/ANB)

- Tunge, dyre krukker og hagemøbler er det ikke naturlig å ta inn hver kveld, men vi anbefaler likevel at du ikke har de dyreste tingene dine stående synlig fra veien, sier kommunikasjonssjef Heidi Tofterå Slettemoen i Frende. (Foto: Pressebilde/ANB) Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Vi bruker 18 milliarder kroner i året på å gjøre hager, terrasser og balkonger hyggelige.

DEL

Det viser en undersøkelse gjennomført av Ipsos MMI.

- Hageeiere lar seg inspirere av interiørblader, oppussingsprogrammer og vårnyheter fra møbelkjedene. Men det fører også til økt frykt for tyverier og hærverk, sier kommunikasjonssjef Heidi Tofterå Slettemoen i Frende.

Med innsatsen og pengene vi legger ned i hagen, er det fornuftig å tenke over hvordan man best mulig kan sikre verdiene.

- Helt enkelt anbefaler vi at tyveriutsatt utstyr holdes innelåst i kjeller, bod eller garasje når det ikke er i bruk, sier Slettemoen. De fleste tar da også inn puter og tekstiler, mest for å hindre jordslag og mugg, kanskje, men du unngår jo også at noen stikker av med pynten.

- Tunge, dyre krukker og hagemøbler er det ikke naturlig å ta inn hver kveld, men vi anbefaler likevel at du ikke har de dyreste tingene dine stående synlig fra veien, sier hun.

Det har kommet rapporter om tyvebander som kjører kassebil helt inn på tunet, fyller bilen med alt som er løst, og kjører av sted.

Har du bygningsforsikring, er også selve hageanlegget forsikret.

Det betyr at alt som er opparbeidet på uteområdet ditt, som blomster, bed og plener, dammer, badestamp, svømmebasseng eller varmekabler i adkomstveien er dekket mot plutselige og uforutsette skader.

Forsikringsbransjen gjør unntak for generelle værskader du kan forvente av klimaet her til lands, som sen frost, mye regn eller insektangrep.

- Du er derimot forsikret mot naturskader gjennom forsikringsbransjens fellesordning Norsk Naturskadepool. Dette gjelder for eksempel mot lynnedslag i trær som faller ned og ødelegger hagen - og mot tyveri og hærverk. Definisjonen «hageanlegg» i forsikringsvilkårene omfatter også tomteareal inntil fem dekar. (ANB)

Artikkeltags