1 av 5 har ikke denne forsikringen

100.000 nordmenn blir syke på reise i år, viser tall fra Finans Norge.

100.000 nordmenn blir syke på reise i år, viser tall fra Finans Norge. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Hver femte barnefamilie mangler reiseforsikring.

DEL

Sykdom eller ulykke i et fremmed land er noe av det mest traumatiske du kan bli utsatt for. Likevel reiser 1 av 5 norske barnefamilier uten reiseforsikring.

– Dere må ha reiseforsikring, understreker Utenriksdepartementet.

Reisevante som mange nordmenn er, er vi generelt flinke til å tilpasse oss kulturen vi møter, ta hensyn og forholdsregler. Likevel blir 100.000 nordmenn syke i utlandet i år.

– Hvert år bruker 1 av 6 reiseforsikringen sin. Det er den av våre forsikringer som er oftest brukt, forteller Heidi Tofterå Slettemoen. Hun er kommunikasjonssjef i Frende Forsikring. 

En undersøkelse Opinion har gjort for finn.no viser at hver femte barnefamilie reiser uten forsikring. 

– Dette er et oppsiktsvekkende høyt tall. Er du uheldig på reise og får behov for sykehusbehandling og hjemtransport med ambulansefly fra utlandet, kan utgiftene bli svært høye. Det sier forbrukerøkonom Marianne Frønsdal i Sparebanken Vest.

Det høyeste kravet Frende har utbetalt så langt i år, var på 1,5 millioner kroner.

– Mange er ikke klar over hvilken påkjenning en lang og varm reise kombinert med ukjente omgivelser er. Samme hvor forsiktig du er, er det ikke alt du kan unngå, påpeker Slettemoen.

De siste 10 årene har antallet sykdomsskader på reise økt med 185 prosent samtidig som forsikringsutbetalingene har økt med 300 prosent, viser tall fra forsikringsbransjen.

– Vi reiser oftere og lengre enn før, og det gir flere og dyrere skader, fastslår Marianne Frønsdal.

I Norge er vi vant til at staten tar mesteparten av legeregningen. I utlandet er situasjonen en helt annen, og du må ofte stille betalingsgaranti før du får hjelpen du trenger.

- Å reise uten forsikring kan bety økonomisk ruin for deg og familien, sier Slettemoen.

En god reiseforsikring er en tydelig anbefaling også fra Utenriksdepartementet (UD), som har egne offisielle reiseråd på www.landsider.no .

- Du bør sørge for å tegne en god reiseforsikring – eller sjekke at den du har er dekkende for din neste reise. En god reiseforsikring skal blant annet dekke utgifter i forbindelse med skader, ulykker, sykdom, hjemtransport og dødsfall, opplyser UD. (ANB)

Artikkeltags