12 har mistet livet i biljakt

12 personer har mistet livet og 20 er blitt alvorlig skadd i forbindelse med politiets biljakter de siste ti årene.

12 personer har mistet livet og 20 er blitt alvorlig skadd i forbindelse med politiets biljakter de siste ti årene. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ingen av sakene har endt med straff.

DEL

12 personer har mistet livet og 20 er blitt alvorlig skadd i forbindelse med politiets biljakter de siste ti årene.

I ingen av sakene har Spesialenheten for politisaker eller Riksadvokaten reagert med straff. Det framgår av Spesialenhetens tiårsrapport, skriver Dagsavisen.

- Antall døde og alvorlig skadde viser med tydelighet at bilforfølgelse er svært risikofullt. I tillegg til risiko for involverte kjøretøy, innebærer metoden risiko for andre, skriver Spesialenheten i rapporten.

Spesialenhetens leder Jan Egil Presthus sier til avisen at de i flere sammenhenger har funnet det riktig å framheve de menneskelige omkostningene forbundet med bruk av bilforfølgelse som politimetode.

- Dette er først og fremst gjort for at politiet selv skal se på sine erfaringer og muligheter for rutineendringer. Spesialenheten har ingen samlet oversikt over omfanget av bilforfølgelser. Vår kunnskap til metoden er knyttet til saker der noen er død eller alvorlig skadd. Vi vet ikke nok om hvor viktig metoden samlet sett er for politiets oppgaveløsning, sier Presthus. (ANB-NTB)

Artikkeltags