– Det har vært helt krise

Rolf Johannessen er salgsdirektør ved Jæger Automobil i Bergen. Han må nå jobbe overtid for å få registrert alle bilene de har solgt de siste par dagene, da systemene har vært nede.

Rolf Johannessen er salgsdirektør ved Jæger Automobil i Bergen. Han må nå jobbe overtid for å få registrert alle bilene de har solgt de siste par dagene, da systemene har vært nede. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ingen i Norge har fått registrert nye biler på to dager.

DEL

[Romerikes Blad]  Bilforhandlere i hele landet har i de siste to dagene hatt tekniske problemer med Statens vegvesens digitale system Autosys.

Ingen bilforhandlere i hele landet har dermed klart å registrere nye biler. 

– Ingen kunder kunne hente ut de nye bilene sine. Når vi ikke kunne registrere, så kunne vi heller ikke fakturere. Det har vært helt krise, sier salgsdirektør Rolf Johannessen ved Jæger Automobil i Bergen.

– Jeg har aldri opplevd noe lignende, legger han til.

Den tekniske svikten skal ha oppstått under en omlegging av datasystemene.

– Vi ble ikke klar over problemene før torsdag kveld. Nå har vi fått på plass en midlertidig løsning på problemet, og forhandlerne kunne bruke det igjen i morges, sier seksjonssjef Heidi Øvre i Vegdirektoratet.

Hun sier at det er beklagelig at forhandlerne har blitt berørt av svikten.

– Men vi kunne ikke gjøre noe med det før i går kveld da vi først bare trodde at systemet var ustabilt, og ikke nede, sier Øvre.

Men situasjonen var så kritisk at forhandlere ble meget frustrerte over de store økonomiske konsekvensene, ifølge BilNytt.

– For oss har ikke dette hatt store økonomiske konsekvenser, men det blir mye overtidsarbeid i kveld. Nå kan de som har kjøp ny bil etterhvert hente dem, sier Rolf Johannessen.

– Ble folk hissige da de ikke kunne ta med seg den nye doningen hjem?

– Neida, det har stort sett gått bra. De forstår jo at det ikke er vår skyld, sier han blidt. (ANB)

Artikkeltags