Dette blir en storselger

Nye Skoda Superb stasjonsvogn debuterer offisielt til høsten.

Nye Skoda Superb stasjonsvogn debuterer offisielt til høsten. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Skoda viser de første bildene av Superb stasjonsvogn.

DEL

[broom.no]  Den store familiebilen Superb har vært svært viktig for Skoda de siste årene. Den har fungert som toppmodell for merket, samtidig som den har vært et lite utstillingsvindu for det tsjekkerne kan levere.

Superb har markert seg som prisgunstig, komfortabel og ikke minst svært rommelig. En super familiebil for de som ikke har noe behov for å snobbe oppover med bilvalget, men som trenger en stor og praktisk bil som koster mindre enn mange konkurrenter. Så har da også Superb lykkes med å hente mange nye kunder til Skoda.

Tredje generasjon Superb er på vei. Sedanutgaven har vi allerede sett, nå har Skoda akkurat sendt ut de første bildene av stasjonsvogna som kommer til å bli bestselgeren her hjemme.

Dette er en bil det er store forventninger til. Skoda har fått lov til å boltre seg mer med både design og fint utstyr de siste årene. Med Superb stasjonsvogn løfter de lista flere hakk oppover, ikke minst på designfronten. Dette blir en av de mest sporty stasjonsvognene på markedet.

Dagens Superb stasjonsvogn har et av markedets største bagasjerom, det svelger unna hele 633 liter. Skoda kan naturligvis ikke være dårligere enn at de øker litt til i den nye utgaven. Nå er det plass til hele 660 liter bagasje.

Det er det ikke mange konkurrenter som matcher, med dette volumet er Superb faktisk større enn konsernbror VW Passat som "nøyer seg" med 650 liter. Med bakseteryggene nedfelt er det plass til hele 1950 liter. Da er varebil neste trinn på stigen hvis du trenger enda mer plass!

Det er slutt på at Skoda-designet skal være nøkternt og forsiktig. Superb blir en av de mest sporty stasjonsvognene på markedet.

Det er grunn til å vente samme motorisering som på sedanutgaven. Her hjemme blir nok diesel det mest attraktive, selv om bensinandelen nå er på vei opp i dette segmentet.

Som før skal Skoda også tilby Superb med 4x4. Det er svært attraktivt i vinterlandet Norge, og gir Superb en stor fordel sammenlignet med mange konkurrenter som ikke tilbyr firehjulstrekk. 

Lillebror Octavia er i dag Norges mest solgte stasjonsvogn. Det kan nok endre seg når Superb for alvor kjører inn på markedet.

Stasjonsvogna skal debutere på bilutstillingen i Frankfurt i høst, og lansering på de første markedene skal ikke være lenge etter det.

I dag starter rimeligste Superb stasjonsvogn på 337.500 kroner. For 377.000 kroner får du den med 150-hesters dieselmotor og 4x4. Det er en svært attraktiv pakke, og det er grunn til å tro at Skoda vil fortsette med svært offensiv prising også på den nye utgaven. (ANB)

Hekken har også fått mye mer særpreg enn tidligere.

Artikkeltags