Nå kommer bussene fram her

Etter at restriksjoner ble innført for elbiler i kollektivfeltene rundt Oslo melder Ruter om kortere reisetid for bussene som benytter samme kjørefelt.

Etter at restriksjoner ble innført for elbiler i kollektivfeltene rundt Oslo melder Ruter om kortere reisetid for bussene som benytter samme kjørefelt. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Elbilforbud har redusert reisetiden med to tredeler.

DEL

Busser fra Asker og Bærum har redusert kjøretiden med to tredeler etter at reglene for å kjøre elbil i kollektivfeltet ble skjerpet fra 1. juni.

Bakgrunnen for vedtaket er at flere tunneler i Oslo skal pusses opp i tiden framover. I rushtiden mellom 7 og 9 om morgenen og fra 14 til 18 motsatt vei, risikerer elbilister bøter på 4.200 kroner dersom de kjører i kollektivfeltet uten passasjerer i bilen.

Tidligere brukte Ruters ekspressbuss 252 fra Slemmestad til Oslo sentrum opptil 27 minutter på distansen fra Holmen i Asker til Lysaker i morgenrushet. Etter vedtaket om holde enslige elbilførere unna kollektivfeltet har kjøretiden på samme distanse blitt redusert til 9 minutter, melder NRK.

- Vi har registrert at det er betraktelig bedre plass i kollektivfeltet på E18 nå, uten at vi har telt elbilene. Vi skal lage en statistikk over dette etter hvert, sier prosjektleder Hilde Ulvik i Vegvesenet. (ANB-NTB)

Artikkeltags