Disse er bøndene mest redd for

Det er politikere som Trine Skei Grande (V), Knut Arild Hareide (KrF), statsminister Erna Solberg (H) og Siv Jensen (Frp) norske bønder frykter mest. På plassen bak kommer tap av egen helse som følge av sykdom eller ulykke.

Det er politikere som Trine Skei Grande (V), Knut Arild Hareide (KrF), statsminister Erna Solberg (H) og Siv Jensen (Frp) norske bønder frykter mest. På plassen bak kommer tap av egen helse som følge av sykdom eller ulykke. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Frykter politikere mer enn dårlig helse.

DEL

Mer enn halvparten (53 prosent) av niorske bønder mener at dårligere rammebetingelser er den enkeltfaktoren som gir størst grunn til bekymring med tanke på gårdens framtidige drift og lønnsomhet. Det viser en undersøkelse foretatt av Agri Analyse for Landbruksforsikring.

For 1 av 4 utgjør frykten for tap av egen helse som følge av sykdom eller ulykke den største bekymringen. I underkant av 10 prosent svarer brann, mens en tilsvarende andel peker på faren for at neste generasjon ikke skal ønske å overta.

De øvrige valgalternativene var naturskader med konsekvens for egen drift og restriksjoner som følge av smittsom dyresykdom. Bare rundt to prosent krysset av for hver av disse faktorene.

– Framtidsfrykten er med andre ord sterkt knyttet til politisk risiko. Samtidig skjer det svært mye positivt som kan bidra til å styrke bøndenes konkurransekraft. Det er viktig å synliggjøre og heie frem utvikling som gir grunn til optimisme, sier Håvard J. Djupedal, administrerende direktør i Landbruksforsikring. (ANB)

Artikkeltags