Hjelper heltene etter sin død

Erik Rasmussen fikk møte sine helter i garderoben før han overvar sin siste kamp i Sparta Amfi. Det var stort både for Erik og spillerne. (Foto: Thomas Andersen, Sarpsborg Arbeiderblad/ANB)

Erik Rasmussen fikk møte sine helter i garderoben før han overvar sin siste kamp i Sparta Amfi. Det var stort både for Erik og spillerne. (Foto: Thomas Andersen, Sarpsborg Arbeiderblad/ANB)

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Erik (36) tapte kampen mot kreft, men ønsket at folk skulle gi penger til klubben i hans hjerte.

DEL

[Sarpsborg Arbeiderblad]  Måten han utkjempet kampen mot kreft på vil aldri bli glemt av Spartas iskrigere.

Erik Rasmussen sovnet inn 18. april i år. Bare uker i forveien ble hans største ønske oppfylt. Han fikk se sin siste Sparta-kamp, og han fikk møte sine helter i garderoben.

Tirsdag begraves Rasmussen fra Tune kirke. I forbindelse med gravferden får 36-åringen et siste ønske oppfylt. Før han døde gjorde han det klart at han ikke ønsker blomster, men en gave til Sparta Hockey når hans venner tar et siste farvel.

Rørt til tårer

Spartas sportssjef, Jonas Elofsson, sliter med å holde tårene tilbake når han omtaler Erik Rasmussen.

– Jeg var i garderoben da Erik var på besøk. Der og da fikk jeg et nytt menneske å se opp til. Han var syk og medisinert, men brakte med seg en energi jeg ikke visste eksisterte. Erik visste han skulle dø, men snakket mer om Sparta og hvordan sluttspillet skulle forløpe. Han ga både spillere og ledere et helt nytt perspektiv. Og blant det siste han ønsket seg var altså å donere penger til klubben han elsket. Jeg har egentlig ikke flere ord, men jeg er rørt, dypt rørt, forteller Elofsson.

Samme Elofsson er for øvrig svært lei seg for at han er på utenlandsreise når Erik Rasmussen begraves.

– Ja, jeg skulle gjerne ha fått tatt et skikkelig farvel, men jeg kan love at de Sparta-gutta som er hjemme kommer. Og jeg kan love at vi framtiden skal gjøre alt for å glede vår helt der oppe i himmelen, avslutter Spartas sportssjef.

Fellesskap betyr alt

Daglig leder Pål Karlsen er i likhet med sin sportssjef rørt.

– Vi vil fortsette å jobbe for å bety noe for folk. Sparta var viktig for Erik Rasmussen, men han har også betydd mye for oss, sier Karlsen.

36-åringen hadde nettopp gått ut fra høyskolen med toppkarakterer da kreftdiagnosen rammet. I den tøffe sykdomsperioden fikk Sparta ham til å glemme det vanskelige.

– Det viser hvor viktig det er med et fellesskap. Erik var med meg på kamper fra han var liten. Siden har Sparta vært en lidenskap for ham. På slutten var det Sparta som holdt ham oppe. Besøket i garderoben ga ham en slags fred, forteller Eriks far, Steinar Rasmussen. (ANB)

Artikkeltags